Hlavní obsah
Internet a technologie

Revoluce v každém kousku: Umělá inteligence pohání nový věk chytrých telefonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

Chytré telefony nemají jen vylepšený výkon a kvalitnější fotoaparáty. Jsou revoluční. Cristiano Amon, vizionář a šéf Qualcomm, odhaluje, jak umělá inteligence proměňuje…

Článek

Když se podíváme na dnešní chytré telefony, vidíme jen drobná vylepšení: lepší výkon, širší displeje, zdokonalené fotoaparáty. Nic, co by skutečně rozvířilo hladinu trhu. To se však mění - a mění to díky síle umělé inteligence (AI). Cristiano Amon, vizionář a šéf Qualcomm, věří, že právě AI může vnést do chytrých telefonů nový život.

„Obyčejná hudba budoucnosti to není,“ tvrdí Amon. Na akci Snapdragon Summit, která se uskuteční v říjnu, nám chce ukázat, jak umělá inteligence mění hru. „Tento summit ukáže, jak mistryně dokáží pracovat s AI,“ prozrazuje s jistotou.

Foto: Mefhtamine

Cristiano Amon

Čipy Snapdragon od Qualcommu, které využívají přední výrobci chytrých telefonů, jsou klíčem k tomu novému. Amon věří, že tyto změny povedou k úplně novému životnímu cyklu chytrých telefonů. Kdy přesně? To sice neřekl, ale jedno je jisté - změna přijde.

Amon zdůrazňuje, že Qualcomm jdou jinou cestou než konkurent Nvidia. Zatímco Nvidia se zaměřuje na datová centra, Qualcomm chce vnést sílu AI přímo do chytrých telefonů a dalších mobilních zařízení. To je revoluce, kterou v mobilním průmyslu ještě nezažili.

Prodej chytrých telefonů má za sebou strastiplný rok. Celosvětově klesl o osm procent, a to je již osmé čtvrtletí s poklesem. Samsung a Apple jsou sice stále na vrcholu, ale čelí největší výzvě - jak znovu rozproudit poptávku.

Foto: Mefhtamine

qualcomm

Podle analytických údajů Counterpoint Research je situace v Asii jedním z hlavních problémů. Ekonomické potíže v této oblasti brzdí očekávané oživení, zejména v Číně. Čínská ekonomika sice neplave ve šťastných vodách, ale Qualcomm věří, že právě tam může umělá inteligence znovu rozproudit vášeň pro chytré telefony.

Revitalizace trhu je klíčovým tématem, a to nejen v Asii. Se slabou poptávkou v Severní Americe se zdá, že celosvětový roční prodej může poklesnout o více než deset procent. To je výzva, ale i příležitost. Umělá inteligence přichází, aby změnila hru. A na to se nemůžeme dočkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz