Hlavní obsah
Internet a technologie

Revoluce do roku 2030: Umělá inteligence a boj o přežití střední třídy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine
Aktualizováno

Umělá inteligence mění hru do roku 2030! Střední třída ve vzduchu, copywriteři ve smršti. Zjistěte, jak přežít v digitálním věku!

Článek

Pozor! Revoluce je na spadnutí a to ne na úkor obyčejných lidí, ale na úkor těch, kdo si mysleli, že střední třída je nedotknutelná. Umělá inteligence se valí jako vlna a zametá s sebou rutinní práce, ale ne, nejsou to jen ti, kdo si otrhávají ruce v montérkách. Jsou to ti v bílých límečcích, ti se vzděláním, kteří budou drsně zasaženi.

Forrester se nebojí říct pravdu - do roku 2030 půjde ve Spojených státech do kytek neuvěřitelných 2,4 milionu pracovních míst. A nejvíc to schytají právě ti s vysokoškolským diplomem. Zapomeňte na romantiku práce za stolkem, káva v ruce a klidný život. Umělá inteligence se neptá, koho postihne, berouc si, co chtějí.

Teď možná sedíte a říkáte si: „Ale já nejsem v kanceláři, já píšu, já tvořím!“ Tak to těmto tvůrčím duším mám špatnou zprávu. Umělá inteligence nespí, ani když vy sníte o nekonečných řadách slov na papíře. Novináři, copywriteři, korektoři - to je teď na ráně. Umělá inteligence má hlad, a vy jste na jejím menu.

Ale pozor, nezoufejte! Ve všem zlu je něco dobrého. Forrester tvrdí, že umělá inteligence může být vaším spojencem. Vezme si 4,5 milionu pracovních míst pod svá křídla. Ale pozor, čím je pozice náročnější, tím víc na ni sáhne. Takže pokud chcete být ve hře, musíte držet krok s časy.

Foto: Mefhtamine

Manažeři, nebojte se, že byste mohli přijít o svá privilegia. Umělá inteligence respektuje váš nadřazený post, protože tam, kde je potřeba lidského rozhodnutí a empatie, umělá inteligence nezabere. Tady bude vždy prostor pro vás, pány a paní v čele.

Změny jsou na spadnutí, ale dejte se do pohody. Zapojení umělé inteligence do pracovního procesu bude postupné. Právní a etické otázky se budou řešit. Ale věřte mi, kdo nejde s dobou, zůstane pozadu.

Foto: Mefhtamine

A co spisovatelé? Ti jsou vážně na vážkách. Někteří už žádají za užití jejich díla umělou inteligencí licenční poplatky. A je to správně! Umělá inteligence sice umí opakovat a reprodukovat informace, ale chybí jí ten lidský šmrnc, tu kreativitu a duši, kterou my lidé vnášíme do věcí. Bez nás je obsah jen prázdným stínem, zatímco lidská tvorba přidává tu skutečnou hodnotu a originalitu.

Takže pozor, zanechte starých myšlenek a připravte se na revoluci! Budete na koni, nebo pod kopyty? Umělá inteligence nemá slitování, ale kdo jí porozumí a využije, ten bude vítězem v této digitální aréně. Na co čekáte? Připravte se na boj!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz