Hlavní obsah

Český Technologický Titan: Tatra Phoenix 8 × 8 – Nejdelší Tahač na Světě!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

Vstupte do světa inovací s Tatrou Phoenix 8 × 8! Český div, který spojuje sílu, výkon a technologický vrchol, přináší revoluci do světa těžkého terénního průmyslu.

Článek

Ahoj tam, vyznavači exkluzivity a pány nafty! Dovolte mi představit vám kousek inženýrského genia, který vám rozproudí krev a roztančí vaše podnikatelské srdce! Představte si toto – Tatra Phoenix 8 × 8, nevídaný div, který vychází přímo z českých dílen.

Nesedíme tu pouze před dalším vozidlem. Ne, toto je módní přehlídka inovací! Máme tady Tatrováckou nosní rouru, která umožňuje tohoto obra poskládat do jakékoli podoby, kterou si jenom dokážete představit. Ale teprve teď to začíná být zajímavé.

Představte si, že k této technologické divočině přidáte hydraulický návěs a ještě speciální jeřáb. Co máte? Máte jedinečnou jízdní soupravu, která se nebojí žádného terénu a má za sebou českou sílu osmikolky!

Tatra Phoenix 8 × 8 není jen o pohybu. To je špičkový výkon a síla z českých palub! S motorem Paccar MX-13, který vám dodává 390 kW brutální síly a moment 2 500 Nm, se dostáváme do terénu s grácií šelmy a výbušným výkonem.

Foto: Mefhtamine

A teď si představte, že všechny tyto síly ovládáte manuální převodovkou se 16 rychlostmi vpřed a dvěma vzad. To není jen řízení, to je orchestr síly, kterou máte ve svých rukou.

Víte, co je nejlepší na této české kráse? Je toho plná po okraj! Ryze terénní pneumatiky Continental 14.00 R20, které znají cestu i tam, kde se ztrácejí i kompasy. Nezávislé vodní topení, klimatizace, autorádio – prostě všechno, co byste si přáli.

A co teprve ten hydraulický jeřáb od Effer, který dosahuje až na výšku 17,45 m a zvedá váhu až 21,3 t. To není jen jeřáb. To je mechanický titán, který udělá těžkou práci za vás.

Ale to není všechno! Teleskopický návěs, který se umí natáhnout na úctyhodných 5 809 mm, přidává další rozměr k této technologické bestii. Celková délka této jízdní soupravy? Přibližně 26 metrů! Ano, slyšíte dobře, to není chyba tisku.

Foto: Mefhtamine

Návěs od společnosti Partner-Ipex není jen obyčejný návěs. To je technologický zázrak, osazený centrální nosnou rourou, tatrováckými výkyvnými polonápravami a vzduchovými pružinami. To je dokonalost v pohybu.

A kdo je pyšným majitelem tohoto monstrózního stroje? Akciová společnost Homola z Ostravy! Ano, právě teď tato technologická divočina pracuje na stavbě plynovodu u Mohelnice.

Tak co říkáte? Není toto něco, co byste chtěli mít ve svém vozovém parku? Tato česká bestie je připravena podmanit si terén i vaše podnikání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tatra Trucks
Náklaďák

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz