Hlavní obsah
Umění a zábava

Explozivní triumf: Oppenheimer stanovil mimořádný rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

Stříbrná plátna svítí díky Christopheru Nolanovi a jeho skvostu nazvanému „Počátek Oppenheimera“. Pokud jste to ještě nezakusili v kinech, tak neváhejte, čas utíká.

Článek

Čau tam, kamarádi hledající kinematografické zlato! Jestliže jste přišli o tuhle vášeň, mám pro vás reality check. Stříbrná plátna svítí díky Christopheru Nolanovi a jeho skvostu nazvanému „Počátek Oppenheimera“. Pokud jste to ještě nezakusili v kinech, tak neváhejte, čas utíká. Včerejšek je pryč, přátelé. Toto není jen film; je to jev, který pohltí kritiky a diváky po celém světě. A pojďte, dejte mi za pravdu – vsázím na to, že tento mistrovský kousek přinese ocenění Oscar pro samotného uctívaného mistra.

Ale zpomalte, moji mazlíčci v oblasti marketingu, toto není jen další průměrný hit, který žadoní o pozornost. Ne, panečku, tento film nepotřebuje žádného prodejce, ani mě, aby za něj troubil na trubku. Už teď si sklízí obrovské zisky na pokladnách kin, aniž by se zadýchával.

Foto: Mefhtamine

Jistě, druhá polovina Barbenheimera možná nasedla na trůn v žebříčku tržeb od doby premiéry, ale kdo za to může? Barbie, tak kdo jiný. Přesto výtvor Nolana tančí ve stínech růžově zbarvené satiry, směje se do banky a vysmívá se konkurenci. A teď ta silná rána – Oppenheimer právě zapsal své jméno do dějin jako film s nejvyššími tržbami, který nikdy nenosil korunu amerického box office.

Držte si klobouky, protože Oppenheimer vytváří peníze jako o život – ohromujících 657 milionů dolarů celosvětově, přičemž ledových 272 milionů dolarů z toho výtěžku si schovává na americké půdě. A poznačte si má slova, tohle dítě má silnou vůli, aby překonalo hranici 900 milionů dolarů po celém světě. Teď si představte toto: míří ke stříbrné medaili mezi nejvýdělečnějšími snímky eRka (Big Hero 6), krátce za tím šíleným úsměvem Jokera (1,07 miliardy dolarů).

Foto: Mefhtamine

Ale pojďme na jinou větev – biografie Oppenheimera právě předčila sedmiletého šampióna, „Zpívej“, který vykřikoval impozantních 634 milionů dolarů po celém světě, s pořádnými 270 miliony dolarů z dobrého starého strýčka Sama. Přesto Oppenheimerova cesta za hvězdami nebyla bez turbulence. Střetl se s „Rogue One: Star Wars Story“, a pak narazil na matematický kolos s názvem „Skrytá čísla“, když jeho tržby neklesaly tak rychle jako u jiných.

A teď si toto představte: aby si Oppenheimer přivlastnil korunu nejvýdělečnějšího filmu mimo první místo box office po celém světě, musí rozbít hranici 902 milionů dolarů. To je území čínské válečné epopeje „Bitva u jezera Changjin“, která se trošku skrývala za hranicemi Číny, ale přesto vyrobila svoje bohatství. A teď k tomu třešnička na dortu – Nolanův arzenál není omezen jen na jednu střelu. Jeho dílo „Meziplanetární“ tančí ve světové desítce, pouhých pár kroků od získání prvního místa, utkává se s animovaným gigantem „Velká Šestka“. Ale hádejte co? V epickém příběhu času vzlétl „Meziplanetární“ výše, předčil je všechny v závodech o dominanci tržeb.

Takže, tady to máte, kolegové kouzelníci! Příběh Oppenheimera je vyryt do kronik stříbrného plátna – explozivní vítězství, rekord stanovený daleko od trůnu box office. Užívejte si jízdy, protože magie Oppenheimera právě rozvířila svět kinematografie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz