Hlavní obsah
Názory a úvahy

Máte telefon nebo tablet? Brzy budete platit 160 Kč měsíčně České televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

„Chytrý telefon či tablet vás bude stát 160 Kč měsíčně! Nová povinnost pro vlastníky moderních zařízení. Čtěte více!“

Článek

Moji drazí přátelé,

dnes přicházím k vám s důležitým sdělením, které by vás mohlo zaujmout - a možná i znepokojit. Nedávno ohlásil ministr kultury, ten Baxa, že se na nás valí větší vlna koncesionářských poplatků. To je ale jen začátek, máme před sebou ještě větší bombu, která zasáhne každého z nás, ať chceme nebo ne.

Přesně tak, od nadcházejícího roku budete platit za to, že vlastníte cokoli, co dokáže přijímat signál České televize nebo Českého rozhlasu. A to zahrnuje váš televizor, rádio, autorádio, počítač, tablet nebo chytrý telefon. Bez výjimky. Jakoby nám došly peníze a hledali nový způsob, jak je dostat od vás.

Foto: Mefhtamine

A co je nejhorší, nezáleží na tom, kolik těchto zařízení máte. Můžete mít jediný televizor nebo stovku gadgetů, na konci měsíce zaplatíte stále stejnou částku. A je úplně jedno, jestli jste kdy v životě pustili Český rozhlas nebo ne. Nezáleží na vašem zájmu nebo potřebě, musíte platit.

A co se stane s těmi penězi? Česká televize vám nebude dělat osobní program, jen tak si to představujte. Tyto poplatky půjdou na věci, které mohou mít s vašimi zájmy pramálo společného. Seriály, jako třeba „Zlatá mládež,“ budou z našich peněz financovány. Je to spravedlivé? Myslím si, že ne.

Foto: Mefhtamine

Jsem majitelem médií, která měsíčně sleduje 1,75 milionu unikátních uživatelů. A dovolte mi říct, že je něco, co mě na tom všem znepokojuje. Stát nám vnucuje povinnost platit nejen daně, ale také tyto koncesionářské poplatky, aniž by vzal v úvahu, že Česká televize a Český rozhlas již dávno nejsou těmi jedinými hlasateli v médiích.

Představte si, jak rychle a spolehlivě nás informovaly média jako Novinky.cz během pandemie. Byli schopni nám poskytnout potřebné informace daleko efektivněji než všechny vysílání České televize dohromady. To je jasné znamení, že tradiční média ztrácejí svůj vliv a konkurenceschopnost.

Takže, moji milí, je na čase se zamyslet nad tím, jaké to má smysl. Placení za něco, co nevyužíváte a co už dávno není tím hlavním zdrojem informací. Myslím, že je čas položit si otázku: „Proč?“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz