Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Tesla způsobila zemětřesení na trhu: Největší propadák zlevněn o bezmála 916 tisíc Kč!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

Noví zájemci šetří na dalším autě, ale dřívější kupci ztrácejí - Tesla reaguje na změny v dotacích.

Článek

Ahoj, přátelé úspěchu a nadšení pro inovaci!

Dnes vám přináším ohromující příběh automobilového průmyslu, který má všechny ingredience napínavého dramatického thrilleru. Není to jen o autě, není to jen o firmě, je to příběh o proměně, odvaze a dokonalé strategii. Připravte se na příběh Tesly Model S a Modelu X, který začal před více než deseti lety a dnes se dostává do nové fáze.

Představte si to s námi: rok 2012, revoluce elektrických vozidel je teprve v plenkách, a přesto vstupuje na scénu Tesla Model S. Byla to odvaha a vize, které zasáhly srdce mnoha. A o tři krásné roky později, přichází další nářez, Tesla Model X - SUV s nádechem budoucnosti.

Foto: Mefhtamine

Ale jak to často bývá, čas běží rychle, a i když se Tesla snažila udržet krok s inovacemi, zpovzdálí se na něj krčí stín stáří. Záře prvních nadšených zákazníků postupně vyprchala a zájemci o tyto dvě klenoty ztratili zájem. Je to smutná pravda, ale prodeje postupně klesají.

V Evropě si letos Model X koupilo pouze 2 789 statečných jedinců. Ano, čtete správně, jen 2 789! A co teprve situace v USA? Federální daňové úlevy, které lákaly kupce na tato vozidla, už nejsou, jak bývaly. Ačkoli Tesla v roce 2018 překonala kvótu 200 tisíc prodaných vozidel a daňoví poplatníci již nebyli ochotní financovat tuto revoluci, některé věci se mění.

Teď, v prvním čtvrtletí tohoto roku, jsme svědky něčeho, co překvapí i ty největší skeptiky. Prodeje Modelů S a X klesly na historické minimum, ale výroba stoupá. A co je ještě pozoruhodnější, Elon Musk a jeho tým zavedli drastické slevy, které změní pravidla hry.

Model S, který začínal na ceně 104 990 dolarů (asi 2 343 000 Kč), je teď dostupný za pouhých 74 990 USD (cca 1 673 000 Kč). To je sleva 30 tisíc dolarů! Ale to nejlepší přijde teď - Model X, který kdysi stál 120 990 USD (asi 2 700 000 Kč), nyní můžete mít za neuvěřitelných 79 990 USD (cca 1 784 000 Kč). To je sleva až 916 tisíc Kč!

Foto: Mefhtamine

Proč to Tesla dělá? Odpověď je jednoduchá - americká daňová úleva. S novými dotacemi můžete tyto vozy pořídit ještě levněji. To samozřejmě přiláká nové zákazníky, ale co ti stávající? Otázka, kterou si Tesla nepoložila. Stávající majitelé těchto vozů vidí, jak rychle klesá hodnota jejich investice.

A tak se otvírá nová kapitola tohoto dramatického příběhu. Tesla riskuje, ale také se snaží zachránit tyto dvě krásné kousky technologie. Bude to fungovat? To se teprve uvidí. Jedno je ale jisté - Tesla stále umí překvapit a ovládá umění prodávat.

Zůstaňte naladění na kanál úspěchu, protože Tesla nás možná brzy překvapí znovu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz