Hlavní obsah

3 akcie umělé inteligence, které z vás mohou udělat milionáře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mercurius Pro

Vzhledem k tomu, že trh s umělou inteligencí se nadále vyvíjí, společnosti Arm Holdings, SentinelOne a IonQ představují nejlepší investiční volbu

Článek

Umělá inteligence (AI) a s ní spojená odvětví zaznamenaly v posledním desetiletí fenomenální růst, který vytvořil spoustu příležitostí pro prozíravé investory a několik milionářů. Zejména společnost Nvidia (NVDA), přední technologická firma významně známá svou prací v oblasti výroby grafických procesorů (GPU), se vynořila jako bašta pro zhodnocení akcií. Zejména prudce rostoucí zájem o umělou inteligenci a datová centra posílil postavení společnosti Nvidia a přispěl k její kolosální tržní kapitalizaci ve výši 3,3 bilionu dolarů.

To však nemusí nutně znamenat, že Nvidia bude investorům opakovaně přinášet převratné výnosy. Ve skutečnosti se jedná o solidní investici. Přesto by ti, kteří usilují o nashromáždění značného majetku, mohli uvažovat o menších společnostech, které stále nabízejí značné příležitosti ke škálování. O společnostech, které pohodlně zaznamenávají roční míru růstu 20 %, se říká, že poskytují významné výnosy trpělivým investorům a všem, kteří chtějí vstoupit do klubu milionářů. Mezi tři akcie zaměřené na umělou inteligenci, které jsou připraveny na hvězdný růst, patří Arm Holdings (ARM -6,89 %), SentinelOne (S -2,65 %) a IonQ (IONQ -3,23 %).

Společnost Arm Holdings, významný hráč na trhu polovodičů s umělou inteligencí, licencuje své návrhy čipů pro použití v nejrůznějších zařízeních. Jejím hlavním oborem podnikání jsou prémiové chytré telefony, propojené automobily, cloudová zařízení a zařízení internetu věcí (IoT). V 99 % všech prémiových chytrých telefonů a v celé řadě připojených zařízení a zařízení internetu věcí jsou použity čipy společnosti Arm.

Společnost Arm se proto stala přední volbou pro mnoho výrobců čipů, jako jsou Qualcomm, MediaTek a Apple, kteří si běžně licencují její energeticky účinné návrhy. Společnost Arm se zdržuje přímé výroby čipů a raději umožňuje ostatním výrobcům čipů používat její návrhy výměnou za licenční poplatky.

Většina finančních výnosů společnosti Arm pochází z licencí a licenčních poplatků na cyklickém trhu s chytrými telefony. Společnost nicméně uznává potřebu diverzifikovat své aktivity a zahájila iniciativy zaměřené na hlubší proniknutí na trhy s automobily a cloudovými službami.

SentinelOne, společnost zabývající se kybernetickou bezpečností s umělou inteligencí, se vyznačuje ambiciózním přístupem k integraci umělé inteligence s kybernetickou bezpečností. Na rozdíl od většiny svých současníků se společnost SentinelOne snaží nahradit lidské analytiky nástroji poháněnými umělou inteligencí. Takový model slibuje být nejen rychlejší, ale také efektivnější a přesnější než systémy ovládané lidmi.

Zajímavé je, že platforma Singularity XDR společnosti SentinelOne může fungovat bez připojení k internetu, což je určitá výhoda oproti jejím cloudovým protějškům. Navzdory ochlazení růstu od vstupu na burzu před třemi lety analytici předpovídají stabilní složenou roční míru růstu (CAGR) příjmů společnosti v letech 2024 až 2027 ve výši 27 %.

Společnost IonQ, která se zapojuje do odvětví kvantových počítačů, je připravena na významný růst. Nejslibnější aspekt společnosti spočívá v její snaze řešit hlavní problémy v odvětví kvantových počítačů – především velikost a nákladovou efektivitu jednotek pro zpracování qubitů (QPU), jejich spotřebu energie a chybovost.

Optimismus panuje kolem patentované technologie „uvězněných iontů“ společnosti IonQ, která by měla výrazně zmenšit velikost QPU. Očekává se, že tato miniaturizace následně výrazně sníží náklady na kvantové výpočetní systémy a zvýší jejich účinnost.

Přestože v roce 2023 generovala společnost IonQ příjmy ve výši 22 milionů dolarů především od zákazníků z oblasti státní správy a výzkumu, očekává se, že v roce 2026 se její předpokládané příjmy vyšplhají na 145 milionů dolarů, což představuje impozantní CAGR ve výši 87 %. Ačkoli společnost v současné době není zisková, výrazný růst trhu kvantových počítačů by mohl společnosti IonQ v budoucnu přinést obrovské zisky.

Vzhledem k tomu, že trh s umělou inteligencí se nadále vyvíjí, společnosti Arm Holdings, SentinelOne a IonQ představují nejlepší investiční volbu pro ty, kteří chtějí výrazně zvýšit své bohatství. Investování však není bez rizika – investorům se vždy doporučuje provádět důkladný průzkum a veteráni často nabádají nováčky, aby své investice diverzifikovali a minimalizovali tak riziko. Budoucnost těchto tří akcií zaměřených na umělou inteligenci vypadá slibně a při pečlivém plánování by se z nich mohli stát budoucí milionáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz