Hlavní obsah
Finance

4 fenomenální důvody, proč by akcie PayPal mohly v roce 2024 vyletět vzhůru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Akcie PayPal jsou příliš levné na to, abychom je ignorovali.

Článek

V roce 2023, kdy se na akciových trzích odehrávala jízda na horské dráze, zaznamenal značný počet akcií výrazné zisky. Digitální platební gigant PayPal (PYPL) však zaostával, což pro společnost znamenalo již třetí rok po sobě ztrátu hodnoty. Navzdory tomuto trendu různé silné ukazatele naznačují, že rok 2024 může být pro PayPal rokem obratu, což z něj činí slibný akciový tip pro nadcházející rok.

Současné postavení společnosti PayPal je dáno především jejím nízkým oceněním. Mnoho nejvýkonnějších akcií, často označovaných jako „velkolepá sedmička“, vstoupilo do roku 2023 s nízkým oceněním. Tato tendence naznačuje, že pesimistický pohled trhu na konkrétní podniky může být někdy příliš opatrný a že jedno solidní čtvrtletí může spustit růstovou fázi. Přetrvávající tržní podhodnocení akcií společnosti PayPal, které se v současné době obchodují na šokující nízkých úrovních, z ní činí atraktivní investiční možnost.

V ostrém kontrastu s forwardovým poměrem ceny a zisku indexu S&P 500, který činí 19,2, se akcie PayPal obchodují s výraznou slevou oproti širšímu trhu. Tento scénář naznačuje, že investoři mají tendenci PayPal v rámci indexu přehlížet jako podprůměrný podnik, což je, jak naznačují pozorování, obrovské nedopatření.

Dalším faktorem, který by mohl přinést kolem zotavení akcií společnosti PayPal, je agresivní strategie firmy v oblasti zpětného odkupu akcií. Vzhledem k současnému podhodnocenému stavu se vedení společnosti rozhodlo v posledním roce odkoupit téměř 5 % svých akcií v oběhu a těžit tak ze snížené ceny akcií. Tento krok výrazně zvyšuje zisk na akcii (EPS), což společnosti umožňuje prezentovat tempo růstu předstihující trh, pokud její čistý zisk poroste o zhruba 5 %.

Navzdory drobným nesrovnalostem v růstu čistého příjmu společnosti PayPal v poslední době jsou podnikány kroky k návratu k vysokým hodnotám tržeb dosaženým v roce 2021. Pokud se společnosti podaří vykazovat stabilní a udržitelný růst zisku, mohla by investorům velmi dobře zajistit tempo růstu, které překoná trh.

Ve třetím čtvrtletí roku 2023 došlo k významné změně i ve vedení společnosti PayPal. Alex Chriss, nový generální ředitel, sdělil, že se zaměřuje především na to, aby se společnost stala „štíhlejší, efektivnější a výkonnější, což povede k větší rychlosti, inovacím a dopadu na zákazníky“.

Takový cíl dobře ladí s agresivním programem zpětného odkupu akcií společnosti PayPal a jejím posláním pravidelně zvyšovat čistý zisk. Další podrobnosti o Chrissově strategii se očekávají ve zprávě společnosti za čtvrté čtvrtletí, která bude zveřejněna 7. února. Jeho přístup se zdá být vhodný pro společnost, která již není považována za centrálně zaměřenou na růst.

Růst příjmů je dalším způsobem, jak může PayPal zvýšit svůj zisk na akcii; aspekt, který se společnosti v uplynulém roce důsledně dařil. Přestože společnost PayPal neroste tak rychlým tempem jako dříve, dokázala v posledních dvou letech zvýšit své tržby nejméně o 6,7 %.

Pokud si PayPal udrží současnou míru odkupu akcií a marží a také tempo růstu, mohl by růst zisku předstihnout trh. Pokud se tyto tři složky projeví současně, nebylo by překvapením, kdyby se společnosti PayPal podařilo trvale zvyšovat své zisky v rozmezí 15 % až 20 %. Tato růstová trajektorie by pokračovala, dokud by trh neuznal akcie společnosti PayPal za hodnotnou investici a nezačal by do společnosti reinvestovat.

Vzhledem k současnému tržnímu scénáři Wall Street potenciál společnosti PayPal teprve rozpozná, což potenciálním investorům poskytuje lukrativní příležitosti ke vstupu dříve, než se toho chytí významnější firmy. Díky potenciálně vysoce hodnotné investici na trhu, který je zaplněn extenzivně zhodnocenými akciemi, se společnost PayPal rýsuje jako spící gigant na pokraji masivního obratu ve výkonnosti v roce 2024.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám