Hlavní obsah

Investoři utíkají k akciím společnosti On Holding

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

...samotný podnik má stále prostor pro rozjezd

Článek

Od chvíle, kdy společnost On Holding (ONON) koncem roku 2021 dokončila primární veřejnou nabídku akcií (IPO), zájem investorů o investiční potenciál této společnosti vyrábějící sportovní obuv prudce vzrostl. Zamýšleli se nad jejími schopnostmi vyzvat lídry trhu a uvažovali, zda by se mohla vyvinout v další společnost Nike. V posledním vývoji se ukázalo, že si vede působivě a odměňuje ty investory, kteří se rozhodli vsadit.

V ostrém kontrastu s výkonností trhu, zatímco akcie Nike v roce 2024 zatím klesly o více než 20 %, akcie On Holding prudce vzrostly o vynikajících 65 %. Růst akcií společnosti je neodmyslitelně spjat s jejími zrychlujícími se tržbami. Čisté tržby společnosti zaznamenaly v roce 2023 nárůst o více než 55 % na bázi konstantní měny. Povzbuzena tímto trendem společnost očekává pro rok 2024 minimálně 30% nárůst tržeb na obdobné bázi.

Tento optimismus podporují pozitivní finanční ukazatele týkající se zisku společnosti. Společnost On Holding zaznamenala v první polovině roku 2024 příznivý zisk na akcii a rostoucí zůstatek hotovosti. Prudký nárůst tržeb společnosti nejenže těší investory, ale také završuje celý cyklus tím, že se odráží na výsledku hospodaření.

Navzdory nesmazatelným švýcarským kořenům společnosti On Holding pochází dvě třetiny tržeb společnosti ze Severní a Jižní Ameriky. Tento region je pro společnost On Holding i nadále slibný, neboť tržby nadále prudce rostou. Investoři mají dobrý důvod věřit, že tento uspokojivý trend bude pokračovat.

Podle této trajektorie by měl prodej sportovní obuvi v USA v příštích letech neustále růst, což představuje pro společnost On Holding lukrativní tržní příležitost. Současně společnost zaznamenává trvalý růst ukazatele ziskovosti – marže EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů). Tento ukazatel rostl souběžně s marží čistého zisku.

Společnost zdůraznila, že její úsilí o snížení provozních nákladů přineslo pozitivní výsledky. Konkrétně marže EBITDA vzrostla z 13,5 % v roce 2022 na 15,5 % v roce 2023 a společnost očekává, že v roce 2024 překročí hranici 16 %. Snížení nákladů na přepravu a přechod na prodej přímo spotřebitelům (DTC) posílily ziskovost společnosti.

Strategická expanze společnosti On Holding mimo běžeckou obuv, a dokonce zcela mimo obuv, účinně otevřela nové zdroje příjmů. Společnost rychle proniká do oblasti oděvů a ve druhém čtvrtletí zvýšila tržby o 63 %. To je v souladu s rostoucím celosvětovým trhem s aktivním oblečením, který by měl do roku 2028 vzrůst o 33 %.

Díky těmto rozšiřujícím se cílovým trhům upoutala společnost On Holding pozornost investorů, což vedlo k nárůstu akcií o dalších 15 % během pouhých dvou posledních týdnů. Tento hvězdný výkon vedl k relativně vysokému ocenění akcií. Poměr ceny k tržbám (P/S) založený na odhadu tržeb společnosti pro rok 2024 je vyšší než 5, což představuje nejvyšší úroveň za poslední rok. V kombinaci s vysokým poměrem ceny k zisku (P/E) na úrovni přibližně 44 je robustní růst společnosti zcela zřejmý.

Navzdory vysokému ocenění představuje společnost On Holding přesvědčivý případ růstové akcie hodné investice. Investorům, kteří chtějí prozkoumat příležitosti ve společnosti, doporučujeme postupný přístup vzhledem k tomu, že akcie se v současné době nachází na horní hranici svého historického ocenění. Nákupem po třetinách mohou investoři využít potenciálních poklesů, které by mohly na trhu nastat. Celkově lze říci, že společnost On Holding vykazuje silné fundamenty a růstové vyhlídky, čímž se etabluje jako slibná investiční nabídka na trhu se sportovní obuví a oděvy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz