Hlavní obsah

Kdybych si mohl v poslední polovině roku koupit tři akcie, vybral bych si tyto

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Tito lídři trhu slibují velký růstový potenciál a představují perspektivní dlouhodobé investice

Článek

Orientace v širokém spektru potenciálních investic může být náročná i pro zkušené investory. Vzhledem k množství společností slibujících růst zisků, dividendy a vysoké výnosy v různých odvětvích od spotřebního zboží po technologie se rozhodování stává složitým, zejména pro ty, kteří mají omezený rozpočet. Cílem tohoto článku je osvětlit tři výjimečné společnosti, které jsou výjimečné svou dosavadní výkonností, vyhlídkami do budoucna a současným oceněním. Tito hráči na trhu představují potenciální dlouhodobé investice a upozorňují na pokračující řadu rozvíjejících se kapitol růstu, které by investoři nechtěli vynechat, což by mohlo vést k výraznému nárůstu jejich portfolia.

1. Chewy (CHWY): Nejlepší přítel domácích mazlíčků

Společnost Chewy, e-commerce, kterou si majitelé domácích mazlíčků oblíbili pro její širokou nabídku produktů od krmiva pro domácí mazlíčky přes pamlsky až po pojištění domácích mazlíčků, zaznamenala pozoruhodný finanční růst a v letošním roce dosáhla ziskovosti. Věrnost stálých zákazníků společnosti Chewy tvoří stabilní zdroj příjmů, což je patrné z úspěchu programu Autoship, který automaticky přeobjednává a zasílá oblíbené zboží zákazníků a přispívá k více než 77 % čtvrtletních tržeb společnosti.

Společnost Chewy rozšířila svůj záběr a nedávno zahájila činnost v Kanadě, na trhu, který má vyhlídky na ziskovost srovnatelné s americkým trhem, a zahájila provoz sítě veterinárních ordinací. Tato expanze představuje zajímavé příležitosti pro získání nových rodičů domácích zvířat. Navzdory slibnému pokroku však výkonnost akcií ještě nedosáhla vrcholu, takže Chewy je atraktivní koupit za pouhý 26násobek odhadu budoucích zisků.

2. Amazon (AMZN): E-commerce a AI

Společnost Amazon, proslulá svým významným přínosem v oblasti elektronického obchodování a cloud computingu, trvale přináší miliardové příjmy a zisky. Vzhledem k tomu, že se společnost vrhá na rozvíjející se technologie umělé inteligence (AI), mají zájemci příležitost k nákupu akcií, protože se připravuje na budoucí úspěch.

Společnost Amazon využívá umělou inteligenci k zefektivnění svých operací, což zase časem přispívá k jejím ziskům. Společnost Amazon Web Services navíc poskytuje zákazníkům komplexní nabídku produktů a služeb založených na umělé inteligenci, což jí umožňuje dosáhnout ročního obratu 100 miliard USD. Vzhledem k tomu, že umělá inteligence je stále v počáteční fázi, očekává se další růst AWS, která je dominantním tahounem zisku společnosti Amazon, díky její nabídce umělé inteligence.

Současná obchodní hodnota společnosti Amazon na úrovni 40násobku budoucích zisků sice není levná, ale vzhledem k jejímu vedoucímu postavení ve dvou významných odvětvích a potenciálu výrazného růstu díky investicím do AI je to důstojná cena.

3. Meta Platforms (META): Goliáš sociálních médií

Společnost Meta Platforms, vlastník významných aplikací sociálních médií, jako jsou Facebook, Messenger, Instagram a WhatsApp, si upevnila pozici globální digitální velmoci. S více než 3,2 miliardy lidí, kteří denně používají alespoň jednu z těchto aplikací, se Meta může pochlubit obrovskou konkurenční výhodou.

Příjmy z reklamy tvoří významnou část příjmů společnosti Meta, protože marketéři se do jejích aplikací hrnou, aby oslovili široké publikum. V současné době společnost Meta investuje do funkcí svých aplikací obohacených o umělou inteligenci a očekává větší zapojení uživatelů a potenciální zvýšení příjmů z reklamy.

Příjmy společnosti se neustále zvyšují a její nedávný vstup na trh s dividendami představuje pro investory lákavou nabídku. Její současná obchodní hodnota na překvapivě výhodném 24násobku odhadu budoucích zisků činí z Meta výhodný přírůstek do vašeho portfolia v druhé polovině roku.

Závěrem lze říci, že Chewy, Amazon a Meta Platforms vynikají solidními výsledky hospodaření, vyhlídkami do budoucna a současným oceněním. Tito lídři trhu slibují velký růstový potenciál a představují perspektivní dlouhodobé investice, které by mohly přinést nejen výrazné oživení vašeho portfolia, ale také pocit jistoty v rtuťovitém světě finančních investic.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz