Hlavní obsah

Tyto tři dividendové akcie by mohly zajistit spolehlivý pasivní příjem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Chcete pasivní příjem ve výši 3000 dolarů? Investujte 51 000 dolarů do těchto 3 dividendových akcií s vysokým výnosem

Článek

Při hledání rozumných a perspektivních investic je pro mnoho investorů chytrou strategií hledání nástrojů s dvojím rizikem, které generují spolehlivý pasivní příjem a mají potenciál pro zhodnocení ceny akcií. Při tomto hledání se často do popředí dostávají akcie s vysokou hodnotou dividend. Mezi tři takové možnosti s vysokým výnosem patří AT&T (T), Gilead Sciences (GILD) a JPMorgan Equity Premium Income ETF (JEPI). Investováním 51 000 USD do těchto tří vybraných fondů si mohou investoři vypěstovat prosperující portfolio, které by mohlo přinést 3 000 USD ročního pasivního příjmu.

První na našem seznamu je telekomunikační mamut, jehož kořeny sahají až do roku 1885 – AT&T. Tato stálice nabízí atraktivní investiční příležitost s vysokým dividendovým výnosem 5,9 %. Její pozice jedné z nejvýnosnějších akcií v indexu S&P 500 z ní činí lákavý cíl pro investory orientované na příjem. Se sportovním výplatním poměrem 59,6 % a poměrem forwardové ceny k zisku (P/E) 8,4 akcie výrazně překonává širší trh, protože současný průměr indexu S&P 500 se obchoduje za více než 22násobek forwardového zisku.

Ačkoli výplatní poměr AT&T směřuje k horní hranici, není to vzhledem k významným peněžním tokům telekomunikační společnosti nic neobvyklého. Nízký poměr P/E také naznačuje její ekonomickou hodnotu ve srovnání s expanzivním trhem. Výhled se zdá být příznivý díky agresivním plánům společnosti AT&T na rozšíření sítě 5G, optickým službám a perspektivní cenové rovnováze v telekomunikačním odvětví, která by mohla v příštích několika letech zvýšit ziskové marže. Navzdory silné konkurenci v oblasti bezdrátových sítí je pevná značka AT&T, rozsáhlá infrastruktura a soustředění na klíčové kompetence pevným odrazovým můstkem k dlouhodobému úspěchu.

Pokud se podíváme do oblasti biotechnologií, dalším nejlepším tipem je společnost Gilead Sciences. Tato průkopnická společnost nabízí dividendový výnos 4,35 %, což je sice méně než u AT&T, ale na biotechnologickou firmu orientovanou na růst je to podstatně více než průměrný výnos indexu S&P 500, který činí 1,32 %. Společnost Gilead, která je uznávaná pro své průkopnické léčebné postupy v oblasti HIV, hepatitidy C a onkologie, soustavně investuje velké částky do svých projektů, aby řešila nedostatky v lékařské péči a vytvářela hodnotu pro akcionáře.

Ačkoli se společnost Gilead v uplynulém desetiletí potýkala s občasnými neúspěchy, které ovlivňovaly výkonnost ceny akcií, v současné době se její akcie obchodují za rozumný 18násobek budoucích zisků, což představuje kaleidoskop hodnoty a potenciálu pro růstovou akcii s velkou tržní kapitalizací. Ačkoli společnost Gilead musí před tím, než bude v příštích deseti letech čelit vážné konkurenci generických léčiv pro své portfolio HIV, generovat další příliv příjmů, měla by si i tak získat důvěru investorů na základě svých historických výsledků v oblasti inovací.

V rychle se měnícím finančním prostředí se objevuje relativně nový hráč – JPMorgan Equity Premium Income ETF – aktivně řízený derivátový výnosový fond, který si rychle získal oblibu mezi investory zaměřenými na příjmy. Tento ETF, který byl uveden na trh v roce 2020, si zachovává osobitou strategii zaměřenou na dosažení živé rovnováhy tím, že poskytuje stabilní příjem a udržuje nižší volatilitu než širší akciový trh. Jeho atraktivní dividendový výnos blížící se 8 % dále podporuje jeho atraktivitu.

Jedinečný způsob generování výnosů tohoto fondu kombinuje investice do akcií s velkou tržní kapitalizací v USA s dluhopisy vázanými na akcie za účelem získání výnosu a řízení rizika, což může přinést prospěch z vzestupu trhu a zároveň ochranu proti poklesu. Aktivní přístup ke správě umožňuje přizpůsobivost portfolia v různých tržních podmínkách, což může zajistit stabilitu v nestabilních obdobích a podílet se na rozsáhlých ziscích během růstu trhu.

V konečném důsledku může vypočtená investice 17 000 USD do každé z těchto vysoce výnosných akcií potenciálně přinést přibližně 3 000 USD ročního pasivního příjmu – jejich součet by mohl vytvořit diverzifikované portfolio generující příjem. Tento výběr je vhodný pro investory, kteří oceňují stabilní peněžní tok, zachování investic a také možnosti dlouhodobého zhodnocení kapitálu. Oblečení do rámce rozumné investiční strategie poskytuje nezbytnou posilu potřebnou k orientaci ve složitém území investic. Řízení těchto akcií do diverzifikovaného portfolia může být klíčem k odemčení trvalého finančního úspěchu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz