Hlavní obsah

Když se v Bílém baráku sejdou dva velcí šéfové, může z toho být i pěkné selfíčko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Petr a Joe jsou prostě fancy kamarádi do deště

Teda ne, že bych ten výlet do USA panu profesorovi nepřál, určitě si ho za to, jak skvěle pracuje pro náš lid, zaslouží, jen já osobně bych si na jeho místě vybral jinou turistickou destinaci. A hlavně bystřejšího společníka.

Článek

Schůzka dvou státníků v Bílém baráku proběhla nějak takhle: Petr zavzpomínal, jak jako kluk u nás v roce 1968 spatřil ruské tanky, a řekl Joeovi, že tohle už nikdy nechce vidět. Doslova prohlásil: „Aj dont vont tu sí dys EGEJN“. Což je na bývalého politologa solidní angličtina, hlavně to „egejn“.

Zda vzpomínka na tanky na Joea zapůsobila natolik, aby poslal více zbraní do války, to zatím nevíme, ale moc nadějně bych to neviděl, protože starý prďola nejspíš neudrží ani moč, natož myšlenku.

Výsledek summitu fenomenálních lídrů tedy není takový, jaký bychom si asi představovali, ale za selfíčko do rodinného alba obou aktérů to přecejen stálo. A Petr o tomto velkolepém setkání jednou bude moci vyprávět pravnoučatům.

Očití svědci summitu hovoří o tom, že Joe během schůzky ani jednou nespadl a Petr vysílal samé jasné a pozitivní signály. Až se profesor vrátí domů, zcela oprávněně to bude hodnotit a interpretovat jako událost planetárního významu. PR mu šlo vždycky dobře. Třeba ta estráda s Nutellou byla přímo k popukání.

Po jednání s Joem se Petr zašel osvěžit na zápas NHL (Boston - Washington). Ono totiž hovořit s někým, kdo je úplně mimo, a navíc ještě v cizím jazyce, to je značně vyčerpávající. Výsledky summitu sice nebudou tak převratné, jako když se v pětaosmdesátém sešel Reagan s Gorbačovem, ale stejně to ten profesor dělá dobře, já si prostě nemůžu pomoct.

Protože uplést z bobečku bič, to sice umí každý druhý, jenže zdaleka NE každý hňup dokáže ukořistit volby, stát se velkým šéfem, vysmívat se milionům občanů a jako bonus si za peníze daňových poplatníků zaletět na zápas NHL.

Kdo by to do toho nenápadného brejlatého klučiny s uhlazeným vystupováním a vizáží neviňátka kdysi řekl, že? Nebýt toho jeho škraloupu s nepřiznaným milionem v kampeličce, člověk by mu klidně dal i pětikorunu pro ty jeho dobrácké oči a plachý úsměv.

Je to přesně tak, vážení a milí. Když se dva velcí šašci sejdou, aby spasili svět, tak to prostě nemůže dopadnout jinak než krásným selfíčkem v Bílém baráku. Škoda jen, že u toho nebyla i Greta Thunberg, ta by tomu určitě dodala šťávu a sex-appeal.

Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz