Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Top 10 zajímavostí o soutěži Na lovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: nova.cz

Na lovu je vědomostní pořad, který si získal bezpočet diváků pro svůj zábavný i napínavý průběh. Soutěžící se utkávají ve znalostech z oblastí jako je věda, kultura, historie, geografie a další.

Článek

Každého dílu se účastní tým čtyř soutěžících, kteří se pokouší na společné konto nahrát co nejvíce peněz. V první části pořadu hraje každý hráč samostatně - nejdříve si během minuty pokusí získat co největší částku, kterou pak musí obhájit před lovci. V závěrečné části (tzv. finalová štvanice) hraje celý tým proti lovcům.

Pravidla soutěže aneb jak porazit lovce a neodejít s prázdnou

Na začátku vysílání pořadu byl hlavním lákadlem moderátor Ondřej Sokol, který je známý svým charizmatickým a vtipným moderátorským stylem. Ondřej Sokol poutá diváky svým humorem, energií a schopností udržovat napětí a soutěžní atmosféru během celého pořadu. Jeho osobnost přináší do soutěže další rozměr a dělá z Na lovu nejen vědomostní soutěž, ale i zábavnou show.

Hlavní hvězdy pořadu - Ondřej Sokol vs. lovci

Nyní mu ale dělají velkou konkurenci tzv. lovci - kvízoví géniové, kteří mají za úkol porazit týmy soutěžících. Snad každý divák má svého oblíbeného lovce. Víte však, kterou vysokou školu vystudoval Pan Lišák? Nebo že Kvízová dáma umí předpovídat budoucnost? Pokud jste fanouškem tohoto pořadu, přečtěte si 10 zajímavostí o soutěži Na lovu a na závěr vás jako bonus čeká malá pikantnost o Kalkulátorovi:

  1. Na lovu vznikla na základě britské TV soutěže The Chase. Jedná se o jeden z nejsledovanějších britských televizních pořadu a v roce 2022 každý díl dokázal přilákat k obrazovkam 4 až 5 milionů diváků;
  2. Doktor Vševěd (RNDr. Jiří Martínek, Ph.D.) vystudoval historii a geografii na Univerzitě Karlově v Praze, kde získal magisterský titul a později v roce 2014 obhájil doktorát na Univerzitě Hradec Králové. Od roku 2006 pracuje v Akademii věd ČR.
  3. Kvízová dáma (Mgr.  Dagmar Jandová) své soutěžní jméno získala proto, že je velkou milovníci kvízů a na částečný úvazek pracuje pro společnost Albi, kde se podílí na vzniku vědomostních her, hádanek i kvízů. Jinak je ale vystudovanou meteoroložkou a na poloviční úvazek pracuje v Českém hydrometeorologickém ústavu v Praze-Komořanech. Takže opravdu umí tak trochu předpovídat budoucnost.
  4. Kalkulátor (Mgr. Jakub Kvášovský) vystudoval Univerzitu Karlovu v Praze a nyní pracuje jako učitel matematiky a zeměpisu na základní škole ve Vrchlabí.
  5. Belladonna (Mgr. Viktorie Mertová) se původně do pořadu přihlásila jako obyčejná soutěžící. Předvedla však natolik brilantní výkon a prokázala takový přehled a znalosti, že byla televizí Nova angažována do role lovce. Své soutěžní jméno vybrala podle latinského názvu rostliny rulík zlomocný, který je jedovatý.
  6. Pan Lišák (Mgr. Václav Slabyhoudek) je nejmladším z lovců. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Nabídku přidat se do týmu přijal v době, kdy ještě studoval.
  7. Téměř všichni lovci se v minulosti účastnili nějakých vědomostních soutěží. Rekordmanem je však bez pochyby Kalkulátor, který si jako soutěžící zahrál v pořadech AZ-kvíz; Kde domov můj; Chcete být milionářem; Riskuj a Nejslabší, máte padáka, kde získal zatím svoji největší výhru 190 tisíc korun.
  8. Asi nikoho nepřekvapí, že nejúspěšnějším lovcem je Doktor Vševěd, jehož úspěšnost (poměr odehraných a vyhraných her) je 85,85%, následuje Kalkulátor (úspěšnost 74,73%), těsně za ním je Kvízová dáma (74,7%), poté Belladonna (70,59%) a poslední je Pan Lišák (62,5%).
  9. Nejvyšší částka, kterou dokázal nahrát soutěžící v prvním kole, je 70 tisíc (2 řada, 15 díl). Největší týmově nahraná suma činí 320 tisíc (3 řada, 65 díl), soutěžící pak ale nakonec přes veškerou snahu odešli s prázdnou.
  10. Rekord v počtu správných odpovědí v prvním kole má soutěžící Monika (2 řada, 15 díl), která neudělala ani jednu chybu a dokázala odpovědět na 14 otázek. Mezi lovci první příčku co do počtu správných odpovědí má Doktor Vševěd, který ve finálové štvanici zvládl 25 otázek (1 řada, 77 díl).

A slíbena pikantnost na závěr:

Kalkulátor (Jakub Kvášovský) ve svém rozhovoru pro Super.cz na začátku března na otázku o své partnerce prohlásil:

Avšak v dílech, vysílaných na konci března, předvedl prsten na tom správném prstu a dokonce citoval J.R.R.Tolkiena: „Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz