Hlavní obsah

Důchodce, člověk bez budoucnosti. Tábory pro zbytečné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Smrťák

Nic se nemá brát smrtelně vážně, natož pak život. Stejně tak názory na něj, jakkoli by byly drsně, nebo jen hloupě vyjádřené.

Článek

Okurková sezóna vrcholí. Novináři a ostatní škrabalská pakáž nemá do čeho píchnout a slídí, z čeho by si dělali legraci. Nakonec, proč by ne. Materiálu je na webových stránkách docela dost.

I když se vláda domnívá, že staví Česko do formy (a Čechy do latě) a výše měsíčních mezd pracujících daleko přesahuje možnosti hipodromu sociálních dávek, realita je nejspíše zcela jistě někde jinde.

Kupříkladu ředitel špičkové nemocnice v Praze patrně nedokázal vyjít se svým pravidelným příjmem. Vyslyšel pobídky poradců a zařídil si další finanční tok do vlastní kapsy. No a co. My, méně podnikatelsky schopní jezdíme do Polska, abychom si nakoupili levnější a kvalitnější potraviny, dokonce i benzín. Pan ředitel si prostě pořídil byznys s půjčkami. To je toho. Jak na dotaz nezávislého redaktora Vendelína Tichoty z anglického občasníku Bobkové listy (dále jen česká verze BL) uvedl ministr Válek: „IKEM vzkvétalo, bezpečnostní prověrky pana ředitele byly bez poskvrny, a roční úvěr 48 % určitě vznikl nedopatřením, když zprostředkovatel půjček zvaný Bílý kůň, zapomněl mezi čtyřkou a osmičkou udělat desetinnou čárku. To, že byl v té době sám v trestu, nepadá na váhu. Abych nezapomněl, díky roušce na obličeji mám stále v hrdle krásné vysoké cé.“

Jo, na chudý lidi nemusí být přísnost vždy. Každý děláme, co umíme. Co na tom, že u toho svého vedlejšáku pan šéf obcházel pravidla slušnosti i ta licenční. Prachy se vesele točily a halíře dělaly talíře. Jestli se výdělky taky řádně danily, je ve hvězdách. Že by lichva? „Ani náhodou,“ protestuje profesor Válek v poskytnutém rozhovoru pro BL, „k tomu se nevyjádřím. Co dělá ředitel IKEMU ve svém volném čase, nemusí nikoho zajímat. To s jeho prací vůbec, ale vůbec nesouvisí. A nezdržujte mně, musím si jít stoupnout do fronty na Endiaron. Zatracená politika.“ Prý si pan profesor před odchodem ze své kanceláře neodpustil několik jízlivých poznámek na adresu ODS. Ovšem, tuto informaci nelze objektivněji ověřit.

Ministra Jurečku prý zaujal nadpis článku „Popravit, ať je nemusíme živit“. Dokonce natolik, že se opomněl před odchodem na zasedání vlády pomodlit. Dostatečně nevymodlen, pln nekřesťanských myšlenek, rozvíjel cestou do práce, v rámci úsporných opatření, teorii o dobrovolných odchodech ze života všech občanů, kteří se s vypětím sil dožijí důchodového věku a začínají parazitovat na plodech naší společné práce. Za volantem ministerského wartburgu se měl vyjádřit: „Což takhle vystavět, jako v USA, gerontoměstečka a tam přestárlé svážet!“ Naštěstí si uvědomil, že podle posledních vládních návrhů budou dnešní padesátníci a mladší nově užívat zaslouženého důchodu od devadesáti let věku. Načež prostudoval demografický ukazatel mortality obyvatelstva, a místo do Strakovky odjel hnojit pole farmy své manželky, kde se na mezi spokojeně začetl do Bible.

Příroda je svinstvo a hospody jsou mor. Relativně nedávno politikou otřásly ministerské či poslanecké návštěvy pražských putyk v době, kdy plebs sotva směl pro rohlíky do konzumu. Byl z toho nebetyčný poprask. Jeden by mohl doufat, že se ministři budou podobným podnikům vyhýbat jako čert kříži. A ono ne.

Bouře, déšť a vůbec nevlídno tentokrát zahnaly do restaurace dalšího ministra, kde se jako na potvoru setkal s proruským poradcem a zaprodancem, Gargamelem té nejhorší úrovně, jehož jméno se nyní na Hradě nesmí vyslovit. To, že spolu seděli svorně u jednoho stolu a vydrželi plkat v nenucené atmosféře celých pět hodin, poněkud zneklidnělo konkurenční předsedy a ministry pětikoaliční vlády. Oprávněně se dožadují vysvětlení tohoto politováníhodného jednání pana ministra, a to přímo od předsedy ministrovy rodné strany.

Jak zjistil nezávislý redaktor BL Vendelín Tichota, premiér svým ministrům odpověděl prostřednictvím svého mluvčího: „K tomu se nevyjádřím. Co dělá pan ministr ve svém volném čase nemusí nikoho zajímat. To s jeho prací pro ministerstvo vůbec nesouvisí. A nezdržujte mně, jdu cestujícím na Denisovo nádraží předčítat mé nové články pro Pravý břeh. Politika je boj.“

Že tento článek neodpovídá realitě a zavání dezinformacemi ? Ale jistě, ve skutečnosti BL neexistují, ministr Válek s nezdárným ředitelem vymetl chodby IKEMU ihned, jak se o jeho nestandardních aktivitách dozvěděl, ministr Jurečka neřídí fekální vozidlo a přestárlé spoluobčany má upřímně rád. Nu, a v posledním případě šlo opravdu jen o bouřku a náhodu.

Berme raději lidský život s nadhledem, stejně z něho nevyvázneme živí.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz