Hlavní obsah
Názory a úvahy

Češi, do toho!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mirabel Starling

Vypijete-li osm promile alkoholu, mozek zkapalní a játra jsou nepoužitelná. Během pandemie mít takovou kliku, že se vám virus vyhne obloukem a pak se na narozeninové oslavě upít k smrti, to je hodné zaznamenání.

Článek

Dostane-li se do těla osm promile alkoholu, mozek zkapalní a játra s ledvinami jsou naprosto nepoužitelná i pro původního majitele, natož kdyby byla někde sháňka po orgánech z druhé ruky. Vyzkoušeno za vás českým adeptem na nominaci na Darwinovu cenu. Během pandemie mít takovou kliku, že se vám virus vyhne obloukem a pak se na narozeninové oslavě upít k smrti, to je z pohledu literáta hodné zaznamenání. Statistický úřad uvedl v roce 2019, že každý Čech spotřebuje v průměru 11,7 litrů alkoholu. V evropském žebříčku jsme se tak umístili na druhém místě. Ovšem spotřeba alkoholu není to jediné, v čem excelujeme.

Někdo vymyslí nový sport? Hned se najde Čech, který se ho naučí hrát, i kdyby jen amatérsky, ale zato s nadšením. Pokud není oním vynálezcem přímo Čech, viz jetsurfing. Dojde ke zrození nového průmyslu, kdo v něm začne podnikat? Samozřejmě Češi! Věda má desítky odvětví a ve spoustě z nich se najde nějaký ten odborník pocházející z Česka. Například to byli právě české hlavy, které vykoumaly, jak odpad rozložit na molekuly a ty zase zpět na suroviny, abychom přece jen v tom snažení se o šetrnější chování k přírodě udělali pořádný krok vpřed.

Vesmír? Mořské hloubky? I tam jsme byli. Vzhledem k tomu, že hodně věcí se napoprvé objeví v zahraničí a k nám se to tedy dostává se zpožděním, tak to zpoždění doháníme docela zdatně. My nejsme pitomější než ostatní, úroveň pitomosti je v naší populaci stejná jako kdekoliv jinde ve světě, akorát my si z naší, a ovšemže nejen té naší, hlouposti umíme dělat legraci. Přestože i nám občas mrzne úsměv na rtech.

Někdo říká, že Ilumináti jsou všude. Ve vedení všech organizací a potají řídí svět. Inu, možná že ta záhada není až tak záhadná, jak si čmuchalové pídící se po konspiračních teoriích myslí. Možná, že Ilumináti neexistují a svět tichoučce a potají řídí hrstka Čechů. A s úšklebkem pod fousy se tiše vysmívají zbytku světa.

Indická kriketová organizace BCCI (Board of Control for Cricket in India) se dlouho bránila tomu, aby se kriket stal olympijským sportem a možná, že dělala dobře. Když totiž Indové pustí kriket z ruky, hrozí, že přijdou Češi a tu zlatou olympijskou medaili jim v roce 2028 vyfouknou před nosem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz