Hlavní obsah
Umění a zábava

Miliardový V hlavě 2 a Lorcana slaví 1. narozeniny

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Amazon obrázek produktu

V hlavě 2 je kasovní trhák srovnatelný s Ledovým královstvím - vydělalo miliardu dolarů 19 dnů od uvedení.

Článek

Miliardový V hlavě 2

K nám dorazil ve středu, za velkou louží už si ho užívají od června. Řeč je o novém filmu od studia Pixar – V hlavě 2. Film doprovázejí nadšené ohlasy na sociálních sítích i velmi vysoká návštěvnost. Po necelých třech týdnech od uvedení vybral film na vstupném miliardu dolarů, čímž se stává nejvýdělečnějším filmem roku. Ovšem pozor na podzim jej může sesadit z trůnu konkurent ze sesterského studia.

Moana 2: film jde do kin v listopadu, ale v říjnu už budeme znát příběh

A tím největším konkurentem V hlavě není nikdo jiný než Moana (pro evropský trh Vaiana). Spojené státy se Moany dočkají 24. listopadu, my jen o tři dny později.

Už v půlce října vyjde Moana 2: Golden Book. Edice Zlatá kniha, knihy jsou určeny pro nejmladší čtenáře a v kratičkých odstavcích a s množstvím ilustrací shrnují příběh do maximálně 35 stran. To jen pokud byste byli opravdu hodně nedočkaví a museli znát zápletku a její rozuzlení opravdu co nejdříve.

Co vám mohu prozradit hned, je jméno Moaniny mladší sestřičky: Simea. Mimochodem, věděli jste, že Moanin otec, náčelník ostrova Motonui, se jmenuje Tui a jeho choť se jmenuje Sina? A že ti tři dobrodruhové, kteří se spolu s Moanou a Mauiím vydají na cesty se jmenují Loto, Kele a Moni?

Třpytivá nebesa

Karetní hra Disney Lorcana zanedlouho oslaví první narozeniny a jako dárek si nadělí nové herní rozšíření s názvem Shimmering Skies. Tímto zakončí první příběhový arc a Ravensburger nám tím dává najevo, že má s Lorcanou dlouhodobé plány. Hned v listopadu vyjde totiž další, šestý set a já se vsadím, že zdaleka nebude poslední. Lorcana tu s námi bude nejméně do roku 2026. Samozřejmě i déle, pokud její obliba neklesne pod ekonomicky kritickou hodnotu (kritickou pro Ravensburger pochopitelně).

Můžeme se tak těšit na další sety, které vycházejí v tomto rytmu: únor, květen, srpen a listopad.

Své karetní alter ego nově získají postavy z filmů Raubíř Ralf a Medvědí bratři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz