Hlavní obsah
Umění a zábava

U šílenejch pavouků! Tohle si fanoušek anime nesmí nechat ujít

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Netflix

Netflix nás nešetří. Chystá na nás pořádné pecky, které vám hned představím.

Článek

Leviatan

Steampunk. Alternativní evropská historie. Mecha roboti. Umělí tvorové jako například létající velrybí vzducholoď. Pokud vás nezaujalo těchto pár slov, tak jste nudní patroni. Ale vážně, v Evropě zuří válka mezi Rachoťáky a Darwinisty a na palubu bojové vzducholodě Leviatan (geneticky upravená velryba) se hlásí kadet Deryn, který rozhodně NEMÁ žádné tajemství, je to tělem i duší drsný letec, žádná SLEČINKA, kapišto?! Jednoho dne tento odvážný kadet zajme rachoťáckého kluka, který je na útěku s nějakým snobským páprdou a pro nějž byla záminka k rozpoutání války velmi osobní a bolestivá. A jakou roli sehraje v tomto dramatu Dr. Barlowová, jež si do války vzala svého mazlíčka, roztomilou opičku s komickým jménem Bovril? Seriál je adaptací trilogie Leviatan od Scotta Westerfelda. Knihy mohu doporučit a na seriál se moc těším (vyjde příští rok).

Spellbound aneb když puberťák nepřehání a rodiče jsou fakt nestvůry (ale roztomilé)

Úvodní elevator pitch: Nový animák od režiséra Shreka. Tento příběh bude o poznání méně originální než výše zmíněný steampunkový počin, ale ještě než zavrhneme filmík docela, podívejme se, o čem vlastně je: V kouzelné zemičce Lumbii žije spokojeně královská rodina. Do té doby, než jsou král s královnou proměněni v příšerky, což donutí princeznu vydat se na cestu, aby zlomila kouzlo. Cestou zažívá dobrodružství, nějaké ty vtipné situace a je to pěkné na pohled. Takové to neurazí a ještě se na to může dívat celá rodina.

Potvrzeno: Bůh je kočka

Ano, své seriálové adaptace se dočká i karetní hra Exploding Kittens (Výbušná koťátka). Seriál se točí kolem duelu Boha s Ďáblem, přičemž Bůh se převtělí do podoby kočky a začne žít s jednou obyčejnou rodinou. Idylka však netrvá dlouho, protože své růžky vystrčí Ďábel rovněž v těle kočky. A začne mela. Kdo vyhraje? Tak na to si musíme počkat, ale hádám, že se u toho dost nasmějeme.

Dále nás čeká pokračování populárního Arcane, nové dobrodružství Wallace a Gromita, Ultraman: Rising, Lara Croft, Soumrak bohů s vikingskou estetikou od Zacka Snydera, film o Spongebobovi a jeho přátelích a animované zpracování knihy od Roalda Dahla.

(Disney dospělák)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz