Hlavní obsah
Hry

V údolí rozkvete o jednu Daisy víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Logowik

Znáte takové ty hry, kde vlastníte domeček, zahrádku, na zahrádce slepičky a prasátko, kamarádíte se se sousedy z vesnice, chodíte do lesa na houby a borůvky a občas si zarybaříte nebo vyřešíte nějaký hlavolam?

Článek

V údolí rozkvete o jednu Daisy víc

Není sedmikráska jako sedmikráska. Tahle dokázala sbalit dobrodruha a single opatrovatele hned tří čiperných chlapců. Řeč je o Daisy Duck, která se od prvního května objeví ve hře Disney Dreamlight Valley. Pro neznalé: DDV je počítačová hra kombinující prvky odpočinkových simulátorů farmaření, RPG a k tomu může vaše herní postava interagovat s postavami ze známých filmů, seriálů a komiksů. Vedle kačera Donalda a Mickeyho si můžete pokecat i s Elsou, Gastonem nebo Simbou. Jen letos už do hry přibyli Mike Wazowski a Sully, příšerky z Monster Inc. O pár měsíců později přidají postupně do hry i Mulan s Tianou.

Rozmach pohodových her

Znáte Stardew Valley nebo Animal Crossing? Respektive takové ty hry, kde vlastníte domeček, zahrádku, na zahrádce slepičky a prasátko, kamarádíte se se sousedy z vesnice, chodíte do lesa na houby a borůvky a občas si zarybaříte nebo vyřešíte nějaký hlavolam?

V předchozím odstavci jsem zmiňovala Disney Dreamlight Valley, kde pěstujete zeleninku a vztahy s postavami z Disneyho filmů. Roztomilé, idylické, relaxační. A ovšem také vydáno pod známou značkou. Princezny a kačer Donald jsou oblíbené, ale chystá se na ně konkurence, která, domnívám se, má šanci jim dát na frak.

Protože se chystá pohodová hry zasazená do prostředí Středozemě! Ano, i pro tento žánr je zde prostor, protože kdo četl hry J.R.R. Tolkiena a zná filmy, zná i mírumilovný nárůdek Hobitů. Bydlí v útulných norách s barevnými kulatými dvířky a svá kulatá bříška krmí zeleninou a ovocem z vlastních zahrádek a políček. Zvířátka chovají i sem tam rybku si uloví.

A trailer vypadá krásně. Všechno je zalité sluncem, nikdo nikam nespěchá, nehádá se, zkrátka Sauron už je poražen nebo hrajete za hobita, který se do světové politiky nezamíchal, však takoví byli jen čtyři z celého Kraje. Další podobně populární hrou (ano, další) bude jistě Snufkin: melody of Moominvalley. Vyšel minulý měsíc a hrajete za přítele mumínků Šňupálka.

To už máme tři oblíbené značky, jež vlídně vpluly na trh s tímto žánrem videoher. Pořád je tu však prostor pro další. Kdyby mělo studio odvahu a licenci, mohlo by vytvořit hru na motivy Narnie, Kraje divů nebo Nilse Holgerssona.

Když máme to Kingdom Come a Beat Saber tak by bylo hezké mít i echt českou hru z žánru cozy games. Zamyslela jsem se, které tři příběhy by se hodily nejvíce jako prostředí pro hru a vyšly mi: Krteček, Princezna ze mlejna a Cesty formana Šejtročka. Zahrála bych si. Šejtročka by hráč mohl vysílat na cesty, aby vydělával a jeho vílí ženuška by v lese sbírala jahůdky, dříví na podpal a hladila by srnky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz