Článek
Kupovaný hermelínový salát není chuťově zase tak špatný, ale zpravidla obsahuje pouze 10-15 % hermelínu a nejlevnější výrobní salám. Vy tak ve finále kupujete zejména předraženou majonézu a produkt se zbytečnými chemickými aditivy.
Přitom vyrobit si svůj vlastní, který dosahuje kvalit a chuti starých dobrých bufetů, není vůbec složité ani drahé. A příprava vám zabere jen přibližně krásných 15 minut.
Na přibližně 300 g hotového hermelínového salátu budete potřebovat:
90 g hermelínu
120 g šunky, debrecínky nebo junioru
1 ks střední cibule
1 ks vejce natvrdo
100 g majonézy
sůl, pepř, pažitka pro oko
Příprava je snadná. Vše nakrájejte na drobné nudličky (doporučuji namáčet nůž do studené vody, aby se suroviny nelepily), smíchejte mokrou lžicí s majonézou, solí, pepřem a trochou pažitky a nechte alespoň půl dne odležet. Ovšem nejvíce si pochutnáte až druhý den, kdy jsou všechny chutě ideálně prolnuté.

Nejtěžší fází je odolat a nesníst jej dříve, než se řádně odleží.
Podávejte klasicky s bílým pečivem nebo moderně a zdravěji s vícezrným či celozrným. A nebo jen se zeleninou, jakou máte rádi.
Vyzkoušeli jste? A jak jste byli spokojeni? U nás doma jej děláme pravidelně a ten z obchodu už je pro nás dávnou minulostí.
Anketa
Recept vychází ze zápisků z rodinné kuchařky mojí babičky, která prodávala v lahůdkářství.