Hlavní obsah
Jídlo a pití

Míchaný bramborák s vajíčkem. Delikatesa, kterou málokdo zná

Foto: Miroslav Strnad

Menší potěchu pro oko vynahrazuje veliká potěcha pro jazyk a žaludek.

Zbyly vám po obědě nebo večeři nedojedené bramboráky? Udělejte si skvělou snídani alá knedlík s vajíčkem!

Článek

Já vím, teď se smějete, že je sci-fi, aby zbyly bramboráky. Pokud přesto nebo jste fanoušci mraženého bramboráku z obchodu, připravte si opravdu skvělou snídani, moji nejoblíbenější. Každý, komu o ní říkám, kroutí hlavou a jídlo nezná. A když mu ho udělám, olizuje se až za ušima. Vyzkoušíte? Tady je jednoduchý recept.

Pro dvě osoby:

2 bramboráky

2 vejce

řepkový olej na smažení

máslo

sůl, pepř, majoránka

Bramboráky nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji a másle. Přidáme dvě vejce, rozmícháme, dosolíme, opepříme, omajoránkujeme, necháme dvě minutky probublat a je hotovo. Dobrou chuť!

Anketa

Měli jste někdy míchaný bramborák s vajíčkem?
Ano, znám a jím pravidelně.
8,7 %
Ano, vyzkoušel jsem, ale není to můj šálek kávy.
0 %
Ne, ale vyzkouším.
59,4 %
Ne a neláká mě to, nedám si.
31,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 69 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz