Hlavní obsah
Sport

Září bude opět měsícem náborů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mlafo

Konec prázdnin je za dveřmi a s ním nejen opětovný návrat dětí do škol, ale i začátek nové fotbalové sezony pro většinu mládežníků. Září je zároveň pro spoustu klubů i měsícem náborů.

Článek

Chcete aby vaše dítě začalo s fotbalem nebo už hraje, ale chcete se někam posunout? Není nic jednoduššího než v září zajít na některý z náborů a za přítomnosti zdejších trenérů si vyzkoušet něco málo z jejich tréninkové jednotky. Náborový trénink bývá prováděn zábavnou formou, u prvoligových nebo i druholigových klubů bývá často přítomen i někdo z jejich Áčka. Informaci o přijetí do klubu se někdy nedozvíte přímo na místě, ale díky registraci vám příslušné osoby mohou posléze například poslat email.

Termín pro podzimní nábor už zveřejnil loňský prvoligový mistr Sparta Praha. Jejich Den budoucích nadějí se uskuteční v úterý 5.9.2023 v 17:00 v tréninkovém centru na Strahově. Můžete se dopředu registrovat (což je lepší) nebo dorazit přímo na místo. V tomto termínu se přijímají ročníky 2018 až 2011. Nejmladší ročník ovšem bude přeposílán do některého z partnerských klubů, protože ve sparťanské akademii začíná mládež kategorií U7 (letos 2017). O funkci partnerských klubů vydáme samostatný článek.

Výrazně rozdílnou situaci oproti předchozím sezónám bude mít letos akademie pražské Slavie. Došlo totiž ke zrušení kategorií U6 i U7, brzy i U8. Klub se rozhodl nové mládežníky přijímat pouze přes partnerské kluby ČAFC Praha, v Březiněvsi, Kbelích, na Braníku a Zbraslavi. Individuálně potom i přes Háje Jižní Město. Nábory se uskuteční v různých zářijových termínech, které najdete na stránkách Slavie. Na jednotlivé termíny se můžete zaregistrovat.

I třetí pražský prvoligový klub Bohemians Praha už vyhlásil nábor. Klokanem se v září mohou stát ročníky 2019 a mladší. Z dalších týmů hlavního města by mohl mnohé zajímat třeba Motorlet s termínem 13. 9. nebo Tempo, které v době psaní tohoto článku zatím nezveřejnilo datum náboru. U všech týmů ovšem stačí sledovat webové stránky nebo sociální sítě. Na středu 6. září plánuje nábor i akademie FK Mladá Boleslav, od 4. září přijímá do fotbalové školičky FC Hradec Králové. U něj se mohou dokonce hlásit už děti ročníku 2020 starší 3 let.

Mnoho a mnoho dalších náborových dnů bude určitě již brzy oznámeno kluby napříč celou republikou. Jestliže ovšem nebudete mít v daný den čas, nemusíte hned zoufat. Ve většině (pravděpodobně prakticky ve všech) se to dá řešit individuálně. Někde mají přímo na stránkách napsáno, že přijímají po celý rok. Například v Dukle Praha, v FK Teplice nebo Baníku Ostrava. Vyberte tak pro svého syna či dceru ten správný tým a započněte jejich cestu za fotbalovou kariérou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám