Hlavní obsah
Krása a fitness

Za týden pět kilo dole bez fitka a hladovění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monika Kleinová

Být lehká jako vánek

Během této zimy jsem zkrásněla. Všechny vrásky jsou fuč. Nepotřebovala jsem botulin ani kyselinu hyaluronovou. Vyplnil je tuk, který se kromě obličeje obsadil i na místa v pase, na stehnech a zadních partiích. Prsa opět vynechal..

Článek

Jako každý rok v tuto dobu jsem se oblékla do sukní na gumu a volných svetrů. Teď už mě škrtí jen řetízek na krku. Kalhoty nezapnu. Damoklův meč, tedy spíše Michelinův, mi visí nad hlavou a čas běží. Dochází mi, že jestli s tím nic neudělám, ze zimní pneumatiky se stane letní. Musím co nejrychleji dostat těch pět kilo dolů!

Uvařila jsem si kávu, z talířku odebrala půlku cukroví a nalila si Cinzano. Zapnula jsem počítač a zadala dvě kouzelná slova – Jak zhubnout.

Vyskočily na mě stovky informací. Plné sebemrskačských rad. Vajíčková dieta, dieta podle krevní skupiny, sklapovačky, běh, trenérky fitka…

Asi jsem špatně zadala hledaný výraz. Tak lépe. Jak zhubnout po padesátce.

Chvilka brouzdání internetem mě dorazila. K depresi z nabraných kil se přidala deprese z přicházející menopauzy, ztráty estrogenu a hrozící osteoporózy v období přechodu. Období, kdy se tukové zásoby obzvlášť rychle tvoří a obzvlášť těžko likvidují.

Zbytkem cukroví jsem se pokusila zajíst frustrující pocity z mé budoucnosti. Cukr mi během chvilky dodal energii a já po chvíli našla to, co jsem potřebovala – cestu, jak zhubnout rychle, pohodlně a bez hladovění.

Jak jednoduché a přirozené. Žádná chemie a odříkání. Stačí si udělat jednou denně dvacet minut čas a metabolismus se opět zrychlí, spalování tuků se zvýší, tělo zpevní a vytvaruje a navíc se mi vyplaví do těla hormony štěstí, které se vyplavují i při jídle. Takže nejenže zhubnu, ale budu i šťastnější!

Je rozhodnuto. Jdu do toho. Jediná investice se doporučuje do kvalitního oblečení a dobré hygieny.

Pokud se rozhodnu trénovat sama, je třeba zakoupit ještě několik pomůcek. Z úsporných důvodů jsem zvolila trénink ve dvou, kde není potřeba už zajišťovat nic kromě sparingpartnera. Tím jsem určila alespoň pro začátek, než získám sebevědomí na trénink s někým cizím, mého přítele.

Odložila jsem krabici s cukrovím a sepsala si na základě výpočtu odborníků tréninkový plán:

Desetiminutová předehra se svlékáním 1000 kJ

Tři minuty vášnivého líbání 300 kJ

Pět minut sexu 1200 kJ

Orgasmus 500kJ

Předstíraný orgasmus 1 100 kJ. Aha. Hmm. To zvládnu i vícekrát.

Je jasné, že naše cvičení zvedne sebevědomí nejen mně, ale i příteli.

Nasazováním kondomu se spálí jen 25 kJ, to není ani za půlku rohlíku, takže vynechávám.

Dopsala jsem plán, zapálila svíčky, pustila hudbu a čekala na přítele, až přijde z fitka. Motivace je silná.

Přítel přišel, otevřel si pivo a posadil se před televizi. Přitulila jsem se a nabídla mu možnost společného pálení kalorií. Zděšeně se na mě podíval. „Miláčku, nikdy jsem si nevšiml, že máš tak skvělou postavu. Řekl bych, že jsi kost a kůže.“ A stiskl dálkový ovladač.

Nepřesvědčila ho ani moje přehlídka špeků na břiše, celulitidy na stehnech a zařízlých brazilských kalhotek. Naopak. Přepnul program na hokej a otevřel další pivo. Sparingpartner se nekoná a trénink je v ohrožení.

Naštval mě. Strhla jsem ze sebe cvičící dres a hodila košilku na obrazovku. Zrovna jsem zakryla Šlégra při nájezdu na branku. Během vteřiny mi došlo, že dnes už asi budu pálit kalorie jedině sama.

Znovu jsem zagůglila. Udobřovací sex. Vyskočila na mě opice. Šimpanz Bonobo.

„Šimpanz Bonobo řeší všechny konflikty, problémy a ohrožení sexem. Řeší je často a všude. Vlastně prakticky neustále… Pohlavní styk hraje ve společnosti Bonobů hlavní roli. Užívají ho jako pozdrav (představila jsem si, jak se vítám v práci se svými kolegy). Délka pohlavního styku Bonobů je 15 vteřin…“

Hmmm. Tak to moc nezhubnu… Jedině se udobřovat několikrát denně. To by asi nemusel být problém. Pohádat se několikrát denně zvládnu.

Nicméně za zkoušku to stojí. Stačí si stoupnout před obrazovku. Uhni. Neuhnu. Uhni. Ne. Potenciální sparingpartner se zvedl, vzal pivo a odešel k sousedovi. Konflikt se nekoná. Tím pádem udobřování také ne.

Do třetice strýček Google. Co ví o masturbaci a kaloriích?

„Pohlavní styk a masturbace jsou z pohledu spálení kilojoulů jako nebe a dudy. Pokud věci vezmete do svých rukou, můžete těžit z mnoha výhod, ale hubnutí to není,“ konstatuje gynekoložka z Dallasu. Takže při orgasmu během sólo hrátek spálím asi tolik kalorií, jako kdybych šla vynést koš s odpadky…

Tak je to jasné. Nejsnazší cesta zkrátka jako vždy není ta nejlepší. Když není sparingpartner, nezbyde nic jiného, než předstírat orgasmus sama sobě. Dá se to zvládnout?

Po dvou nádherných hodinách jsem se vypotácela do kuchyně, otevřela ledničku a nacpala do sebe dva harlekýny. Na to, že s tréninkem začínám, jsem dokázala spálit neuvěřitelných 7 300 kJ! A sama!

S pocitem rozplývající se čokolády v ústech přišel opravdový, nehraný, silný a vášnivý gastroorgasmus! No vida, dalších neplánovaných spálených 500 kJ.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám