Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lékař nebo dělník, při vraždě je to úplně jedno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Monika Vargová, Canva

Ten, kdo dokáže chladně zavraždit, to nemá v hlavě v pořádku. Na profesi nezáleží. Ale pokud zavraždí lékař, o to je to morálně horší.

Článek

Vražda, chladnokrevný zločin

Ať už je dotyčný nebo dotyčný profesí cokoliv, ale zavraždí, nemá to v hlavě v pořádku. Po ránu jsem si četla článek https://1url.cz/B1kAx o vraždě mladé lékařky v Plzni. Jedna ženu svázal primář do kozelce a druhou chladnokrevně zavraždil.

Řeknete si „Primář, studovaný člověk a zabije ženu?“ Ano, je to k podivení. Člověk, který má životy zachraňovat, život vlastními rukami mladé ženě vzal. V jeho případě by mu měli odebrat lékařskou licenci a měl by dostat za mě doživotí. Jsem možná krutá, ale někdo, kdo složil Hippokratovu přísahu, si dle mého názoru už více nezaslouží pečovat o druhé.

Milostný trojúhelník?

Možná v plzeňském případě hrál velikou roli milostný trojúhelník, ale možná také ne. Nikdo do toho nevidí. Ale mnoho vražd se stává právě i kvůli milostnému trojúhelníku. Lidé by měli více pečovat o své duševní zdraví, než u některých bude pozdě.

Také nikdy nepochopím, když jakýkoliv rodič zabije své dítě. O tom si můžete přečíst zde https://1url.cz/V1kmi. Mám zrovna na mysli tento případ, protože se matka nesmířila s tím, že by o dítě pečoval otec. Tak si nejspíš vnitřně řekla, že když nemůže mít syna ve své péči, tak ho nebude mít ani otec a ani ho otec nikdy už neuvidí. Ale udělala to chladnokrevným způsobem. A pozor. Také byla studovaná lékařka, veterinářka.

Je úplně jedno, jestli vrah má vysokou školu nebo ne

U osob, kteří jsou studovaní, mají vysokou školu, by se dalo předpokládat, že se nikdy nesníží k tomu, aby svojí rukou zabili druhého. Vystudované osoby jsou úplně stejné osoby, jako ti, kteří vysokou školu nemají. Ono je totiž úplně jedno, jestli titul máte nebo nemáte. Pokud někdo někoho zabije, je to jen o jeho psychice a morálce.

Jak se říká Nesuď knihu podle obalu, tak na tom něco bude. I člověk, který nemá ani maturitu, může být v jádru uctivý a dobrý. Je to jenom o povaze daného člověka. A o tom, jak člověk na sobě pracuje. Pokud má někdo psychické potíže, neměl by čekat, až to samo přejde. Vyhledat terapii není na škodu. A dnes existuje více možností. Byť placených. Ale jestli to má pomoci, proč do toho nejít.

Škoda každého života

Škoda je každého života, který je sebrán někým, od koho byste to ani nečekali. Stává se to pořád. Dítě zavraždí rodiče, rodič dítě, kamarád kamaráda, manžel manželku atd. A to jenom proto, že společnost má jednu velikou chybu. Chybí daleko více úcta mezi lidmi. Nyní, ve 21. století, ještě daleko více.

Nikdo nemá právo jenom tak zabít, protože se mu něco nelíbí. V některých případech hraje roli alkohol nebo drogy. Když je člověk opilý nebo sjetý, chybí mu v tu chvíli racionální myšlení. Spory by se měly řešit v klidu a se střízlivou myslí.

Děkuji za přečtení článku. Jaký máte názor? Podělte se v diskuzi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz