Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vidlák s hnojem se chystá ukrást další protest. Připomeňme si dopis, kde se lísá k Putinovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Daniel Sterzik neboli Vidlák se očividně chystá ukrojit si dalších pár minut slávy na demonstraci zemědělců, za které drze vystupuje. Začalo to hnojem v Řeporyjích. Agrárníci by si měli uvědomit, že tenhle obdivovatel Ruska jim udělá jen ostudu.

Článek

Jak se před časem psalo, Česko je země, kde vám ukradnou i demonstraci. A právě pan Vidlák je ten, kdo se této krádeže za bílého dne vesele účastnil. Únorový protest „zemědělců“, kde vystupoval jako jeden z maskotů, se zvrhl v totální žumpu, ze které opravdoví zemědělci raději odjeli. Náhodný kolemjdoucí na Malostranském náměstí by asi těžko odhadl, že měla tato akce něco společného s trablemi českých farmářů.

Na pódiu tam třeba agrobaron a Zdeněk Jandejsek řečnili za doprovodu podivných pánů v uniformách jakési domobrany, mezi publikem pobíhali podnikatelé se strachem Rajchl a Okamura a při potyčce s policí tam mohl slyšet i hesla jako „Ať žije Putin“.

Hnůj z něj zemědělce nedělá

Jak Vidlák již předvedl, nehodlá opustit svoji roli jakéhosi samozvaného reprezentanta českého zemědělství. Bohužel například v Blesku jeho poslední přestupek titulují tak, že „Na starostu Řeporyjí Novotného z ODS udeřili zemědělci“. To, že tento člověk se zemědělství má společné jen to, že nějakou dobu pracoval ve firmě z Agrofertu z něj opravdu nedělá představitele celého sektoru. Stejnou logikou by pak mohli psát například „Pejskaři nenávidí Fialu“ poté, co naštvaná důchodkyně hodí na Úřad vlády psí bobek.

Příští týden se má konat další protest, který svolala Agrární komora a další zemědělské organizace. Nutno podotknout, že to mají být nevládní organizace, které nejsou politické strany a pokud možno si snaží udržet svoji apolitickou roli. Zda je jejich protest na místě, je na posouzení každého občana. Pokud ale pánové agrárníci nechtějí mít akorát ostudu, tak lidi jako je Vidlák, ze svých akcí ideálně úplně vyloučí. Protože jim opravu nejde o zemědělství a sami o tom nic ani nevědí. Většina společnosti očividně totiž moc nedokáže rozlišovat mezi nimi a partou kolem Sterzika a spol.

Bude hnojit dál?

Ten už na internetu oznamuje, jak pojede do Prahy provokovat. „Ať se čtrnáct dní před volbami ještě jednou zaskvěje vládní arogance. Ať nám Fiala ještě jednou řekne, že zemědělci i odboráři jsou ruská pátá kolona,“ píše. Mimochodem jako správný exponent dezinformační scény neopomíná somrovat příspěvky od lidí. Jediné, o co mu očividně v Praze jde, je někde zase kydat hnůj a vyřvávat na politiky spolu s partou dezorientovaných lidí, kteří jsou naštvaní na celý svět, a když někdo řve demisi, tak řvou taky.

Foto: https://twitter.com/VidlakovyKydy/status/1789027207806959904

Ukázka z příspěvků na sociální síti X

Fiala samozřejmě nikdy neříkal o zemědělcích, že jsou ruská pátá kolona. Mluvil právě o Vidlákovi a jeho kamarádech, kteří si únorovou demonstraci uzmuli pro demonstraci svého světonázoru. „Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají například svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců,“ řekl Fiala. A také měl pravdu.

Psaníčko do Moskvy

Jako názornou ukázku si lze přečíst jeho dopis, kterým se chtěl vetřít do přízně samotného Putina ještě před vypuknutím jeho invaze na Ukrajinu. Ten dopis si pak myslel, že smazal, ale úplně se mu nepodařilo. Přečíst si ho můžete tady.

Ve svém libesbriefu píše za jakousi imaginární skupinu lidí, která samozřejmě nevěří, že Rusko na svého souseda zaútočí a veškeré napětí má na svědomí ta zlá Ukrajina. Samo sebou také tvrdí, že Rusko v Česku páchá teroristické útoky a protiruské nálady tu organizuje jakási tajemná skupinka bez ohledu na názory všeho lidu.

Podobní lidé jako pan Vidlák kdysi psali do Moskvy takzvaný zvací dopis Brežněvovi k invazi v roce 1968. Někdo by je mohl nazvat třeba kolaboranty, ale to ať si každý rozhodne sám za sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz