Hlavní obsah
Seberozvoj

Jaký signál vysíláme do světa, toho se nám dostává do života víc a víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 123rf.com

Náš mentální stav odpovídá za to, co si v životě vytváříme. Ovlivňuje naše myšlenky, hodnoty, volby a činy, úroveň naší energie. Každý životní výsledek je výsledkem toho, jak se cítíme uvnitř.

Článek

Nedávno jsem na svém Instagramu ve Stories sdílela příběh o tom, jak jsme si vybrali kliky ke dveřím. A byly to ty, které se nám líbily nejvíc, ale pak nám bylo řečeno, že jsou to ty nejdražší z nabídky.

První reakce byla, že už asi nejsou tak hezké (znehodnocení) a vybrali jsme si jinou - levnější variantu.

Jenže pak při finální objednávce jsme se rozhodli, že si dovolíme koupit ty kliky které se nám líbily, i přestože jsou drahé. Rozhodli jsme se z důvodu toho, jak se budeme cítit, když zvolíme sebe.

My (lidé) to tak děláme. Když něco chceme a nemůžeme /bojíme se si to dovolit - buď momentálně finančně anebo, že to přání potřebuje hodně aktivity a my to nechceme - my to přání samotné znehodnocujeme (říkáme - ani jsem to moc nechtěl/a…).

A tak jsme už v životě znehodnotili a zradili spoustu svých přání - o věcech (vždyť jsou to jen věci/blbosti), o vysněné činnosti (stejně to nedokážu,  anebo nejsem taková abych…, tím se nedá živit), o lifestylu,  cestování (ježišmaria to je tak drahé)…

Místo toho, abychom hledali řešení - jak si více vydělat, jak získat vyšší kvalifikaci, jak najít kontakty, možnosti, řešení - říkáme „ani jsem to tak moc nechtěla“.

Pak jsme v klidu, náš mozek je v klidu. Nic nepotřebujeme, za ničím se neženeme.

Kolik všeho hezkého jste v životě chtěli a pak jste se toho vzdali, protože je to těžké, chce to peníze, chce to čas, úsilí, protože proto…???

Vše může být jinak. Můžete začít volit sebe, v maličkostech. Začít si dopřávat lepší variantu (neříkám nejdražší), ale tu, která Vám bude dávat energii, která Vás bude posouvat do jiné vrstvy reality každý den.

Nemusí to být drahá velká věc, stačí třeba o něco lepší luxusnější spodní prádlo, anebo nějaký krém z luxusní řady - nikdo to nevidí, ale Váš stav se změní. A věřte mi, že se Vás budou i ptát na to, co se změnilo. Bude z Vás proudit úplně jiná energie.

Stejně tak to bylo i u nás - nebyla to volba jen kliky. Byla to volba našeho vnitřního stavu. Pokaždé, když budeme otevírat jakékoli dveře v domě, bude nás doprovázet určitý mentální stav. A to buď „dovoluji si mít to nejlepší“, anebo „šetřím na sobě a volím pro sebe kompromisní řešení“.

Navíc jaký signál vysíláme do světa, toho se nám dostává do života víc a víc. Pokud vysíláme zprávu „stačí mi ten kompromis“, tak život naprosto nemá důvod nám toho nabízet víc. Stačí nám poloviční varianta, vždyť jsme spokojeni i takto.

A tento příběh ovlivnil mnohé z Vás, někdo si dovolil koupit vysněné oblečení, někdo se rozhodl že si vydělá na dárek sobě k Vánocům, někdo si dovolí udělat kuchyň podle sebe, a ne podle akční nabídky.

Mám z toho radost, upřímně.

Chtěla jsem říct jednu věc. Rozdíl mezi dobrým a vysněným není vždy Xkrát. Může to být třeba +20-50%. Ale ten mentální stav, ten vnitřní pocit, který budete mít pokaždé, když budete používat tuto věc, je mnohem cennější.

A právě náš mentální stav odpovídá za to, co si v životě vytváříme. Ovlivňuje naše myšlenky, hodnoty, volby a činy, úroveň naší energie. Každý životní výsledek je výsledkem mentálního stavu, toho, jak se cítíme uvnitř.

A získání pocitu štěstí skrz plnění přání není v tom – splnit přání a následně pocítit vysněný pocit. Ale naopak – vygenerovat uvnitř sebe nejdřív ten pocit, a pak ho používat jako palivo, hnací motor k tomu, abyste získali v životě nejen to Vaše přání, ale i mnohem víc.

===

Natalia Byková, Psycholožka, mentorka osobního rozvoje

NataliaBykova.cz

Instagram: @nataliabykovacz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám