Hlavní obsah
Umění a zábava

Do Výměny manželek se nedostane každý. Peníze a zuby můžou být překážkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Přijdou vám účastníci Výměny jako přes kopírák? Začínám uvažovat nad tím, zda se výběr uchazečů neřídí přesně danými kritérii

Článek

Pořad Výměna manželek se začal vysílat už v roce 2005. Koho tato zábavná show minula, lehce nastíním, o co v ní jde. Jak už napovídá sám název – dvě ženy, manželky si na deset dní vymění domácnosti. A to vše pod dohledem kamer. A ty se snaží zachytit co možná nejvíce konfliktů a bizarních situací.

Jak asi probíhá casting?

Do Výměny manželek se může přihlásit v podstatě každý. Stačí když máte odvahu na to, udělat ze sebe před národem cvičenou opičku a pořádně se ztrapnit. To vše výměnou za finanční odměnu, pokud celých deset dní vydržíte. Ale pozor, být v televizi není jednoduché. Nejprve je třeba projít castingem. A tady mám podezření, že existuje určitý mustr, podle kterého se lidé vybírají. Pochopit ho není moc složité. Čím více se k němu přiblížíte, tím větší šance patrně budete mít – alespoň podle všech těch exotů, které jsem v daných dílech viděl. Tak jdeme na to.

Zuby

Máte všechny zuby? Staráte se o ně pravidelně? Je váš chrup dokonalý? Tak to vás zklamu. Podle toho, co jsem v televizi viděl, to asi nebudete mít v castingu lehké. Nevím, jak dlouho se bude Výměna ještě natáčet, ale je nejvyšší čas s péčí o zuby přestat. A pamatujte, křivými zuby to nezachráníte. Základem je pár kazů, chybějící zuby a také zanedbaná ústní hygiena.

Zaměstnání

Chodíte do práce, baví vás to tam, vyděláváte dost peněz? Tak podejte výpověď. Ani tohle podle některých dílů není ideální vizitkou zájemce o účast. Když už práce, tak nějaká hodně podřadná, za minimum peněz. To se ve Výměně cení. Ještě lépe ale uděláte, když budete rovnou na pracovním úřadě, jako pobírač dávek. Že se tam přihlásíte chvíli před natáčením, tím nikoho neoslníte. Největší esa jsou na pracáku i několik let. Konkurenci máte tedy velkou.

Dluhy

Je vaším jediným dluhem hypotéka na vaši nemovitost? No, nevím, nevím. Jestli nemáte pár půjček u nebankovních společností, jejichž splátky vám vysají měsíční rozpočet, je otázkou, zda vás do pořadu vůbec někdo vezme. Konkurence je totiž podle všeho velká. A nezapomeňte, o level výš jsou exekuce nebo oddlužení. Pokud tohle splníte, myslím že budete ideální kandidát pro televizní obrazovku.

Kouření

Že si dáte čas od času třeba jenom kvalitní doutník, ke sklence dobrého rumu? Zapomeňte. Kvalitní třtinový destilát vůbec nezmiňujte a cigarety kuřte klasické, jednu od druhé. Abyste zvýšili své šance, tak je třeba investovat do nejlevnějších krabiček, nebo si raději balit své. Výhodu určitě budou mít ti, kteří kouří doma, v bytě, nejlépe ve chvíli, kdy je nemovitost obývána i malými dětmi.

Alkohol

Tak znovu k tomu kvalitnímu rumu – ten určitě ne. Základem úspěchu je pivo, víno, tuzemák či skutečný majstrštyk – výčepní lihovina. Pozor i na množství a časy. Dle pozorování platí jednoduché pravidlo – začněte brzy a pijte hodně. Takže už víte, za co vyměníte své ranní cappuccino?

Bydlení

Máte své vlastní, pěkné bydlení? No, tak na to také pozor. Základem je být určitě v pronájmu, v nedostačující nemovitosti. Majstrštyk je ubytovna se společnou koupelnou či prádelnou, kde dlužíte alespoň dva nájmy a hrozí, že když nedáte ten třetí, skončíte na dlažbě.

Minulost

Je čistá, jako slovo Boží? Tak o čem tam budete povídat? Co nějaké drogy, prostituce, vězení, nebo alespoň nezaplacené alimenty? Tohle všechno se počítá, aby to vyplnilo ty gradující chvíle mezi oběma vyměněnými partnery.

Děti

Máte maximálně dvě, ještě k tomu vlastní, s jedním mužem? A S takovou nevím, jestli uspějete. S dětmi je to skoro jako s tím alkoholem – čím víc, tím líp. A pokud se mísí vlastní a nevlastní, a různých otců je stejně jako počet dětí, je to šance jako hrom. Ty nejzkušenější mají ještě pár svých v kojeňáku nebo dětském domově, což šance na úspěch v castingu pochopitelně vystřeluje hodně vysoko.

Názor

Čím radikálnější, tím lepší. Čím méně věcem rozumíte, tím více byste je měli komentovat. Tak šup do diskuze, vyplodit pár podivných vět o pětidemolici, Evropské unii, cenách potravin, nebo zdražování piva. Tím si jen šplhnete. Tak, hurá do toho!

Anketa

Sledujete Výměnu manželek?
Ano, pravidelně
16,9 %
Ne, vůbec
31,4 %
Pár dílů jsem viděl/a
51,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1464 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz