Hlavní obsah

Jak ušetřit při online nakupování? Tipy a triky pro výhodnější nákupy!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Chcete ušetřit při online nakupování? V tomto článku přináším ověřené tipy a triky pro výhodnější nákupy.

Článek

Jako dlouholetý nadšenec do online nakupování jsem si za ta léta otestoval několik triků, jak při nákupu na internetu ušetřit mnoho peněz. Věřím, že moje zkušenosti vám pomohou nakupovat chytřeji. Připravil jsem pro vás různé tipy, jak maximalizovat úspory při online nakupování.

1. Využijte srovnávače cen

Jedním z prvních kroků, který doporučuji při každém online nákupu, je použití srovnávačů cen. Portály jako Zboží.cz nebo vám umožní rychle zjistit, kde je váš vybraný produkt nejlevnější. Nezapomeňte však, že nejnižší cena nemusí vždy zahrnovat i poštovné, takže je dobré se podívat na celkové náklady doručení.

2. Využijte slevové kódy

Před dokončením jakéhokoli nákupu se vždy snažím najít vhodné slevové kódy. Slevové kódy naleznete na různých specializovaných webových stránkách. Stačí zadat název obchodu a můžete narazit na kódy, které vám ušetří desítky procent z původní ceny.

3. Sledujte výprodeje a sezónní slevy

E-shopy mají často speciální akce nebo výprodeje. Velké slevy bývají často na Black Friday, během vánočních svátků nebo na konci sezóny. Plánování nákupů kolem těchto událostí může znamenat obrovské úspory.

4. Přihlaste se k newsletterům

Přihlášení k newsletterům e-shopů vám může přinést řadu výhod. Často dostáváte exkluzivní nabídky, slevové kódy nebo oznámení o nadcházejících akcích přímo do vaší e-mailové schránky. Stačí si nastavit filtry, abyste nebyli zahlceni nevyžádanými e-maily.

5. Nebojte se použitých nebo rozbalených produktů

Na trhu je mnoho obchodů, které nabízejí použité nebo rozbalené zboží s plnou zárukou. Tyto produkty mohou být výrazně levnější, a přesto skoro jako nové. Obchody jako často mají speciální sekce pro takovéto zboží.

6. Sledujte historii cen

Některé produkty mají ceny, které se mění velmi často. Pomocí nástrojů jako Hlídač shopů můžete sledovat historii cen produktu a vybrat nejlepší čas pro nákup. Takové informace vám mohou pomoci učinit správné rozhodnutí.

Na závěr

Tak toto jsou moje osvědčené tipy, jak se stát profíkem v online nakupování. Doufám, že vám pomohou ušetřit peníze při každém nákupu a že budete moci využít všechny výhody, které online nakupování nabízí. Buďte chytří a nakupujte s rozumem!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz