Hlavní obsah

Buchty nejen pro začátečníky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikola Veselá https://www.instagram.com/p/DCcRejVgode/?img_index=1

Dětství mám spojené nejvíce s výborným jídlem a nejlepší dobroty byli u mé babičky. Někdo má buchty na břiše a jiní je má raději v něm. Mám tu pro vás výborný recept, který zvládne úplně každý.

Článek

Budeme potřebovat:

1 kg hladké mouky

180 g třtinového cukru

100 g rozpuštěného másla

4 žloutky

60 g droždí

špetka soli

500 ml mléka

Citrónová kůra

Náplň:

Tvarohová: do tvarohu přidejte jedno vejce, škrob, malinko cukru a kapku rumu.

Postup:

1. Nejprve si zahřejeme mléko, přidáme cukr, pár lžic hladké mouky, a nakonec rozdrobené droždí. Vše důkladně promícháme a necháme kvásek růst.

2. Zbylou mouku, citrónovou kůru, špetku soli a zbytek cukru smícháme v míse.

3. Přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a žloutky.

4. Zaděláme hladké a pružné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

5. Mezi tím si připravíme náplň, my máme nejraději tvarohové, ale výběr náplně je na vás.

6. Nakynuté těsto vyválíme asi na 1.5 cm tlustý plát. Ten rozkrájíme na široké čtverce. Neplníme oblíbenou náplní. Nakonec je zabalíme.

7. Hluboký pekáč si vymažeme olejem a buchty do něj poskládáme vedle sebe. Kde je necháme ještě chvíli vykynout, ale stačí asi jen 10 minut.

8. Troubu zapneme na 180 stupňů.

9. Buchty potřeme olejem a pečeme asi 20-25 minut.

10. Po vychladnuti zasypeme moučkovým cukrem.

- Recepty mé babičky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Kynuté buchty

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám