Hlavní obsah

Co dnes potřebují děti na tábor

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tamma 66 Pixabay

Každý si pamatuje, jak táhl svůj obří kufr na letní tábor. Dnes už věcí, co sebou na tábor berou, ubylo – spíše naopak.

Článek

Úvod

Pamatuji si, jak mi moje maminka balila zavazadlo na tábor. Vždy měla napsaný pečlivý seznam na malém papírku a už několik dní dopředu připravovala věci, včetně nějakých sladkostí. Hlavně nesměly chybět boty a pokrývka hlavy. A jestli si doma zapomněla kartáček na zuby, bylo to pomalu všem jedno.

Co potřebují děti dnes

Nedávno se mi dostal do ruky papír velikosti A4, kde je napsaný seznam potřebných věcí na jednotýdenní tábor pro děti. Nejenže děti potřebují vlastní spacák a karimatku, ale musí si sebou vzít i vlastní kelímek na pití a ramínko na oblečení.

Táborový úbor jsme dostali dopředu, ale že k němu musí mít bílé ponožky, nám už jen napsali. A to tím způsobem, jako by to byla normálka. Ale kdo s malými dětmi má doma hned celou sadu bílých ponožek jejich velikosti?

Oblečení na týden je jasné: nějaké kraťasy, trička, mikinu a tepláky. Nesmíme zapomenout na spodní prádlo a pyžamo, ve kterém naše děti nebudou mrznout, ale ani jim nebude v něm vedro. Zní to docela snadno, ale jak to udělat? Jedině jim dát sebou dvě pyžama – jedno s krátkým rukávem a kraťasy a druhé s dlouhým rukávem a kalhotami. K tomu nějaké ponožky na spaní. Také nesmíme zapomenout na přezůvky, aby si v noci mohli nasadit pantofle, když půjdou na toaletu.

Hygienická taštička by měla obsahovat nejen kartáček na zuby, pastu a sprchový gel 3v1, ale nesmí chybět zubní nit a malá ústní voda. A jelikož se děti potí a chtějí být jako my dospělí, tak nesmí chybět deodorant. Hlavně nezapomenout na opalovací krém, balzám na rty a repelent. Dnešní děti také ocení malou tubičku gelu po štípnutí hmyzem.

Taky je čas na zábavu. Na seznamu bylo, že můžeme dětem přibalit penál s pastelkami, bloček na malování a nemáme zapomenout na společenské hry, pexeso a létající talíř.

Závěr

Obě děti odjely každý s obřím kufrem plným nezbytných věcí na jeden týden na tábor. Taky se vaše děti někam chystají? A co obsahuje jejich seznam?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám