Hlavní obsah
Cestování

Na výlet do Poděbrad? Proč ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nikola Nikol 310

Jaro je zde a přestože nás mohou ráno překvapit mrazíky, odpoledne na ně zapomeneme. Pokud si chcete užít jarní atmosféru a procházku třeba i s kočárkem, Poděbrady jsou ideální volbou.

Článek

Jak se do Poděbrad dostat?

Parkování v Poděbradech může být trochu problém, ale nakonec jsem našla velké parkoviště za Labem. Pokud budete mít štěstí, můžete zaparkovat i na menším parkovišti u kolonády. Do Poděbrad se také pohodlně dostanete vlakem, nádraží je hned na začátku kolonády.

Nádech a užívejte si sluníčka

Jakmile se vám úspěšně podaří zaparkovat nebo jiným způsobem dorazit na místo, měli byste se vydat na kolonádu, která nyní začíná kvést. Pečlivě upravené záhonky jsou plné nejen narcisů, ale také tulipánů různých barev. Nebojte se podívat na fontánu nebo najít rozkvetlé hodiny.

Celou kolonádu lze obejít dokola, přičemž na jedné straně naleznete jednu kavárnu za druhou. Za hezkého počasí už pomalu začínají připravovat své zahrádky, kde si můžete u kávy, zákusku, chlebíčku nebo dokonce i zmrzliny sednout a pokochat se rozkvétající kolonádou.

Děti si mohou vzít koloběžky nebo odrážedla, jelikož mohou podjíždět různé stromy nebo kroužit kolem fontány. A pokud budou pozorně sledovat, najdou i různé úkryty a bunkry pod různými keři.

Nezapomeňte se vydat až do samého srdce Poděbrad, a to na náměstí Jiřího z Poděbrad. Náměstí není nijak veliké, ale najdete tam různá překvapení, hlavně sochu samotného Jiřího. Od ní je to už jen kousek ke schodům dolů k léčivému prameni, který můžete i ochutnat.

Pokud se budete chtít odpočinout od lidí, nebo pokud budou děti chtít nějakou klidnější zábavu, sejděte dolů k Labi. Pokud budete mít štěstí, uvidíte parník nebo výletní loď, která se bude pohybovat na vlnách Labe.

Vy se pak vydáte kousek proti proudu řeky a narazíte na velikánské oplocené dětské hřiště, kde můžete v klidu nechat své ratolesti běhat a hrát si.

Kde se můžete najíst?

Vzhledem k tomu, že kolem kolonády a na náměstí je mnoho podniků, mohu vám zaručit, že si každý přijde na své. My jsme se na oběd jako takový ani nikam nestavili, každý jsme ochutnali v každém podniku nebo ve stánku, na co jsme měli zrovna chuť.

Závěr

Na závěr bych vás ráda pozvala na výlet do Poděbrad, a to i za nepříznivého počasí, jelikož zde najdete dvě unikátní muzea, o kterých vám určitě ráda něco napíšu. Užívejte si první jarní dny a nechte, ať vám sluníčko pomalu dodává potřebný vitamín D, kterého máme po zimě nedostatek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám