Hlavní obsah
Lidé a společnost

Velikonoční svátky v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay Albarubescens

Všichni dobře víme, že Italové prožívají všechno naplno a rádi se nechávají unést svými emocemi. Ale platí to i pro slavení Velikonočních svátků? Na to se nyní podíváme.

Článek

Kdy mají v Itálii Velikonoce

Ano, i Italové slaví Velikonoční svátky, jejichž termín je určen pohybem měsíce. Takže u nich se Velikonoce, které nazývají „Pasqua“, konají po prvním jarním úplňku. Stejně jako u nás.

Tradice

Italové mají spoustu tradic, mezi které patří také barvení vajec. Ale na rozdíl od nás si vajíčka nechodí koledovat k sousedům, ale sami si tento symbol nového života připravují doma a nesmí chybět na nedělní hostině.

Ale nebojte se, jejich děti nepřijdou zkrátka. Obvykle dostávají veliká čokoládová vajíčka nebo nějakou hračku.

A stejně jako asi po celém světě, tento týden je pro Italy svatý týden. Pořádají tedy spousty mší a modliteb.

To, co se mi na Italech nejvíce líbí, je, jak mají vše spojené s přírodou a jídlem. Takže na Velikonoční pondělí vyrážejí do přírody na výlet, kde pořádají bohaté pikniky.

A na jakém jídle si pochutnávají?

Jak už jsem zmínila, barevné vejce určitě nesmí chybět. Kromě nich si Italové připravují také jehněčí pečeni, které považují za lahůdku a nesmí chybět na Velikonoční neděli jako hlavní chod. Italové si potrpí na barevnost, takže jako přílohu mají různé druhy zeleniny.

Kromě toho si Italové v tento den připravují různé masové koláče, pizzu a samozřejmě nesmí chybět jejich národní poklad - těstoviny.

Jako dezert si pak dopřávají velikonoční holubice, které se připravují ze sladkého kvásku, mouky, vody, másla a nesmí chybět mandle, citronová kůra a kandované ovoce.

Závěr

I pro Italy je tento svátek symbolem rodinných setkání. Takže se hlavně nestresujte, pokud nakoupíte dostatek vajec nebo neseženete všechny suroviny na nádivku. Spíše využijte dny volna a navštivte příbuzné, které obvykle nevidíte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám