Hlavní obsah
Cestování

Výlet na Vrh Bělá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nikola Nikol 310

Pokud preferujete aktivní výlety s dětmi a hledáte lokalitu, kde lze kombinovat různé aktivity, bez jakýchkoliv nákladů, Bělá pod Bezdězem je ideální destinací pro vás.

Článek

Jak se do Bělé dostanete

Areál se nachází v lesích nedaleko Bělé pod Bezdězem. Abyste se v lese neztratili, doporučujeme se předem podívat na mapu nebo nezapomenout doma navigaci.

Pokud nejste vášniví cyklisté, kteří by mohli svou cestu spojit s návštěvou hradu Bezděz, pak je nejlepší vyrazit k areálu autem. Parkoviště je zdarma a hned po příjezdu budete mít možnost vybrat, zda vyrazíte na brusle, koloběžky, nebo pěšky.

Kontaktní zoo

Pokud se vydáte po naučné stezce, určitě narazíte na kontaktní zoo. Zde si můžete zvířata nejen pohladit, ale u některých výběhů je povolen i vstup. Navíc za malý poplatek můžete zakoupit krmení pro zvířata. Kromě koz, pávů a ovcí zde uvidíte i lamu a druhého největšího nelétavého ptáka - emu.

Dětské hřiště

Jakmile se vaše ratolesti pomazlí nebo nakrmí krotká zvířátka, mohou vyrazit do obřího areálu. Zde se nachází hned několik dětských hřišť plných skluzavek, houpaček a lanových drah. A co víc, na místě nechybí nejen jedna, ale rovnou dvě velké trampolíny.

Co k jídlu

Zatímco děti vybíjejí svou energii na hřišti, rodiče si mohou dopřát točené pivo, kávu nebo něco k zakousnutí v místním kiosku. Pokud byste měli větší hlad, v areálu se nachází i hotel s restaurací.

Jaké jsou další aktivity

Jak jsem již zmínila na začátku, můžete si sebou vzít brusle, kolo nebo koloběžky. V okolním lese vede velká in-line dráha a cyklostezka, po které se dostanete až na hrad Bezděz, který je dobře viditelný z celého areálu. A pokud se vám nepodaří dostat k hradu blízko, nezoufejte. Místní rozhledna poskytuje výhled nejen na hrad, ale i na daleké okolí.

Závěr

Vstup do celého areálu je zdarma, takže pokud si vezmete svačinu z domova, výlet vás vyjde pouze na náklady na cestu. Pokud by se vám v areálu tak zalíbilo, že byste v něm chtěli zůstat, hned u parkoviště naleznete stanovou plochu. Ta je již zpoplatněná, ale pokud byste chtěli větší pohodlí, doporučuji místní hotel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám