Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pane Fialo, do konfrontace, jak to je s kampeličkou, se vám nechce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Premiér Petr Fiala v minulosti nezapsal podíl v Podnikatelské družstevní záložně do majetkového oznámení. Žádné relevantní vysvětlení nenastalo, prý veřejnost dostala jasnou odpověď.

Článek

A jakou, tohle je podle vás odpověď a vysvětlení? Obyčejné opomenutí, a následné vypočítavé tvrzení pana Fialy, že měl v záložně běžný účet a neuvědomil si, že to znamená současně i podíl. Jak naivní a hloupé. Patřičný šum kolem vkladu v záložně označil za snahu opozice vytvořit kauzu za každou cenu. Prý nemá co skrývat, a už vůbec ne, za co se stydět. A vše završil tím, že se nedopustil něčeho nelegálního.

Arogance jedné strany

Aby svá slova podtrhl, představuji si, jak kolem sebe šermoval rukama. To mu bravurně jde. Snad by si nikdo nemohl dovolit přemýšlet jinak a podezírat ho. Ostatně jeho slova podpořil Martin Kupka, místopředseda ODS, prý se premiér dostatečně vyjádřil, a není nutné nic dalšího k tomu dodávat.

Co to je za sebestřednost?

Tahle forma lidské nabubřelosti se jen tak nenajde. Obzvlášť u lidí, kteří by měli představovat reprezentaci našeho státu. Jen kdyby se takhle choval někdo jiný, to by ho rozcupovali na kusy.

Už to vypadalo, že se vše zamete pod koberec

Podnět k debatě o premiérově podílovém majetku dalo hnutí ANO již v únoru. Koaliční většina samozřejmě návrh zamítla a jednání se neuskutečnilo. Na pomyslném rozviklaném stole leží pádný důvod nevyvráceného podezření na financování ODS a Institutu Petra Fialy z peněz vypraných v kampeličce pražské galerky. Ta se údajně podílela na praní špinavých peněz a zpronevěře financí pro nákupy a pomoc Ukrajině. Však také Petr Fiala udává patřičný akcent na finanční pomoc Ukrajině, i když naše sociální kasa už na to nemá prostředky.

Bylo by na místě, aby proběhla k tomuto závažnému tématu mimořádná schůze, která se snad chystá. Lidé, coby daňoví poplatníci, mají právo slyšet nějaké vysvětlení a jak vyzní zpřístupnění podkladů k financování této kauzy. Nepochybně jde ruku v ruce o selhání Podnikatelské družstevní záložny a zanedbání právních povinností. A vina Petr Fialy?

Autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz