Hlavní obsah
Zdraví

Vzkaz mužům: Ponožky do sandálů patří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pixabay

Rozmohlo se to jak nešvar, že v cizině se pozná Čech podle sandálů s ponožkami. Tak muži hromadně odhodili ponožky včetně těch, co mají brutální plíseň nehtů. Nejednomu by se zvedl žaludek.

Článek

Vlastní soudnost především

Nechci někomu křivdit, ale jsou to především starší muži, kteří jsou nositeli tohoto problému, ale také nelze všechny házet pomyslně do jednoho pytle a podezírat, že nedodržují hygienu. Je však potřeba brát ohled na okolí a předejít různým myšlenkovým konfrontacím o nechutnosti, které  se tímto vyvolávají.

Nehtová mykóza je potvora

Nákaza vznikne nejčastěji kontaktem s plísní kůže nemocného buď přímo nebo nepřímo, kde chodí lidé bosi. Infekce také vniká do těla tam, kde je poraněná kůže. Nejčastěji to bývá onemocnění nehtů, jejich deformace, ztmavnutí do nedefinovaných barev, trčící tloušťkou nehtu a jeho zaplísněním. Pohled ošklivý a hodně nápadný.

V dopravních prostředcích a v čekárnách ordinací

Tam je nejhůř. Byla jsem na chirurgii. Čekárna úplně plná, lidé stáli i na chodbě. Ale odsýpalo to rychle. Hodina čekání nic neznamená, s tím každý počítá. Bylo tam hodně mladých, dospělých a starších lidí. Bylo zřejmé, že léto, které poskytuje a nabízí mnoho příležitostí ke sportu venku, různé zábavy a aktivity, má také následky v podobě úrazů. Mládež, která se tam za tu dobu vystřídala, měla zasádrované nohy, ruce, ale také určitě i jiné, neviditelné problémy.

Ale, proč se o tom vyjadřuji…

Nešlo si nevšimnout, že mají většinově obutí, které s létem moc nekoresponduje. A to nevzdušnou botaskovou obuv, a v ní ještě ponožky, vykukující vysoce z bot. Ale mládí je takové, protože móda tomu velí a případné nepohodlí není pro ně důležité. A hlavně, žádným problémem netrpí.

Kontrastně s tím tam byli muži, nerada zase říkám, že starší, ale musím to upřesnění uvést, kteří si hověli ve vzdušných sandálech, samozřejmě bez ponožek, ale pohled na jejich chodidla byl opravdu nechutný.

Ponožky to jistí

Nejlepší jsou v tomto případě sandály, zakrývající špičku boty. Pokud je špička prázdná a vše je vidět, nechápu, proč si tito lidé nevezmou do sandálů ponožky. Vždyť je nemusí nosit stále. Doma, na zahradu, na procházku, kde je malá koncentrace lidí, je mít snad nemusí, aby si udělali pohodlí a provzdušnili nohy. Ale do ordinace, nebo kamkoliv, kde pulsuje život a lidmi se to hemží, tomu opravdu nerozumím, jak mohou jít bez ponožek.

Možná se naskytne otázka, proč mu to lékař neřekne, když je takový pacient u něj v ordinaci. Mohl tam ovšem jít s jiným problémem a na obutí lékař nekouká.

Nejsou ponožky jako ponožky

Mít ponožky v sandálech neznamená, že má dotyčný problém s mykózou nebo jinou nákazou.

Vzít si do sandálů ponožky je také prevence proti odřeninám, puchýřům a jiných nepohodlností.

Nemusí to být ponožky do půl lýtek, ale jsou takové, sahající sotva ke kotníkům. Takových je přece na trhu přehršle. No uznejte, není to skvělý kompromis?

Věřím, že mnozí lidé se snaží infikované nehty léčit, ale je to asi zřejmě složité a výsledek se nedostaví ihned. Nevysmívám se, nepohrdám nikým, ale vadí mně ta nesoudnost.

Milí muži, noste do sandálů klidně ponožky.

Zdroj:

https://www.dieko.cz/clanky/nehtova-plisen

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz