Hlavní obsah
Automobily a vozidla

O fanatických ropných autíčkářích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://autoroad.cz/technika/94980-bily-modry-cerny-kour-z-vyfuku-kdy-je-nutne-situaci-resit

Rakovinotvorné emise z výfuku

V poslední době se nám mezi obyvateli vyskytuje poměrně dost fanaticky smýšlejících ropných teroristů, kteří nemají problém ostatním svou jízdou způsobovat ostatním lidem rakovinu a dětem astma.

Článek

Když jde člověk v dnešním světě po ulici nějakého většího města, nemůže si nevšimnout všudypřítomného smradu, jednou nakyslého, jednou typicky dieselového a jindy zase rovnou štiplavého. Při pátrání po příčině těchto pachů není nutné chodit daleko. Na silnicích stojí a popojíždějí davy sobeckých jedinců, většinou po jednom v autě, a svými spalovacími stroji hrnou chodcům a místním obyvatelům do ksichtu tuny zplodin a emisí. K tomu všemu ještě hlučí, túrují, troubí atd.

Nyní se zamysleme, co na nás chodce tito lidé vypouštějí. Člověk ke svému životu potřebuje dýchat vzduch - směs kyslíku, dusíku a vzácných plynů. Víme, že spalováním ropy v motoru vznikají pevné částice, saze, plyny CO, CO2 a sloučeniny dusík NOX. Žádné z těchto částic nejsou pro život člověka nutné, naopak mu škodí. Je prokázáno, že znečištěné ovzduší, často těmito látkami stojí za různými typy rakovin, např. rakovina plic, dále mozková mrtvice, infarkt a v neposlední řadě zvýšený výskyt astmatu u dětí. Dokonce se hovoří i o nepřímém vlivu na alergie, jako je alergie na pyl.

Takže na jedné straně máme soubor zdravotních potíží a na straně druhé máme spalovací řidiče, co neváhají k těmto zdravotním potížím přispět. A v pozadí? V pozadí stojí ropné společnosti, které neváhají pro zisk, který jde z velké části od uživatelů spalováků, prodávat nebezpečný produkt, který je určen pro výrobu paliv, a tedy výhradně pro spálení a vytvoření dalších emisí, a tedy zdravotních potíží.

Popišme si nyní tyto rakovinotvorné stroje, co nám jezdí po ulicích. Spalovací motor je zařízení, jehož cílem je chemickou energii paliva přeměnit na energii mechanickou a tepelnou. Teplu se nevyhneme, to při spalování vzniká vždy. Stejně jako emise. Zarážející je spíše účinnost těchto strojů, necelých 40 %. To znamená, že tito spalovací škůdci přemění 60 % jejich nakoupené nádrže na jedovaté emise a odpadní teplo. Takže i když tvrdí, že palivo kupují pro jízdu, jízda tvoří minoritní podíl jejich činnosti. Ve skutečnosti 60 % nádrže spálí na otrávení vzduchu pro ostatní a jeho ohřátí.

Pokud tyto spalovače ropy (divím se, že jsou ochotni tuto neužitečnou činnost hradit z vlastních nízkých výplat), někdo upozorní, že na ulici smrdí a poškozuje vám zdraví, většinou se vám dostane odpovědi, že to dělá pro jízdu, dopravu něčeho nebo pro chod ekonomiky státu. To ale není pravda. Nebo je, ale ze 40 %. Většinově platí, že svou činností produkuje především odpadní teplo a jedovaté emise.

Nyní přistupme k definici tohoto chování, jehož výsledkem je vědomé poškozování zdraví občanů.

Citace z Wikpedie: „Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím za účelem zastrašit protivníka a dosáhnout politických (případně politicko-náboženských) cílů.“

Myslím, že tato definice přesně vystihuje chování těchto arogantních lidí. Pod užitím násilí, zde tvorby rakoviny, chtějí dosáhnout rádoby bohulibých cílů, jako je chod ekonomiky a doprava zboží. Nejsem proti dopravě, doprava je důležitá. Ale není potřeba při tom poškozovat zdraví ostatních lidí. To je asi jako kdybych přípravou nedělního oběda přiotrávil manželku, děti, a ještě tchýni a babičku. Skončil bych na pár let v base. Existuje jakási definice pokus o zabití z nedbalosti a za tu se nasazují tresty v řádu pár let ve vězení. Přesto tady máme skupinu lidí, kteří pomalu tráví společnost a žádný trest jim za to nehrozí.

Nebál bych se proto tyto lidi, co nemají nic lepšího na práci než poškozování zdraví ostatních nazvat teroristy. Ropnými teroristy, benzínteroristy či dieselteroristy. Toto označení plně vystihuje jejich zlovolné a arogantní chování. Úmyslně, či z nedbalosti poškozují zdraví občanů.

Bohužel v důsledku 40 let komunismu je spalovací automobilismus ve společnosti hluboce zakořeněn. Soudruzi se netajili podporou aut na spalování ropy a jejich nasazení do všech oblastí dopravy. Osobní, nákladní, kurýrní, na krátké i dlouhé vzdálenosti. Nedivím se tomu, SSSR byl významným producentem ropy, a čím větší spotřeba paliv v zemích pod vlivem této mocnosti byl, tím větší měli komunističtí představitelé zisk. A spotřeba se dá zvýšit nasazení velkého množství strojů s nízkou účinností, kteří jezdí zbůhdarma všude, kde to jen jde. Bohužel pro nás, to soudruzi provedli tak důsledně, že dodnes spousta spalovacích řidičů fanatiků, jezdí autem i třeba 100 m pro 10 rohlíků. Nedivme se, že je vše zasekané auty a máme tady epidemii lenosti a obezity. Všechny popsané náležitosti proto jasně vysvětlují vznik a motivaci dnešních fanatických spalovacích autíčkářů.

V poslední době jsme byli svědky protestu lékařů proti náročné pracovní době. Já se jim nedivím, když na jedné straně máme sortu lidí, kteří svou činností zvyšují pravděpodobnost rakoviny, či jiného onemocnění u lidí. Na co mají doktoři léčit pacienty, které jim průběžně dodává jiná skupina lidí, která jim tyto příčiny způsobuje. Je hloupé, krátkozraké a arogantní otravovat lidem vzduch, který dýchají a když se někdo z postižených ozve, že mu skupina autíčkářských spalovacích fanatických teroristů, odkojených bolševikem, snižuje kvalitu života, je osočen, co si to dovoluje. Podle rétoriky mnohých fanatiků je totiž právo jezdit spalovacím rakovinometem větší než právo jednotlivce dýchat čistý vzduch a žít život bez strachu z přejetí autem, život bez rakoviny a astmatu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz