Hlavní obsah
Knihy a literatura

Přivezli nám uhlí a odvezli si diamanty. Jak rodina známé české kartářky přišla o miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Tesaříková

Esoterička Ilona Golovleva a spisovatelka Marie Formáčková.

Život prý není jen o penězích, ale také o vztahu k sobě a k blízkým. Okolí nás při tom pozoruje a okrádá nebo vykrádá, ale je na nás udržet si harmonii.

Článek

Štěstí není o penězích, ale i ony jsou v životě potřeba. Jen se na nich nesmí tolik lpět, říká Ilona Golovleva. „Vytvořila jsem si svůj svět. To, co si nepustíme do života, to se nám nestane,“ prozrazuje recept na spokojený život známá čarodějka a kartářka. Dnes je šťastná, když jí doma dělá společnost dcera a kocour. Ráda vzpomíná i na dětství, i když mohlo být ještě hezčí, říká s nadsázkou. „Dřív nám vozili uhlí. Babička jednou dala těm pánům bony, aby jí příště přivezli kvalitnější. Došlo jim, že je zřejmě bohatá, a tak se k ní vloupali a z peřiňáku ukradli diamanty,“ říká s úsměvem.

Do života si přitahuje milé lidi, nedávno se potkala se spisovatelkou „osudů“ Marií Formáčkovou a výsledkem je autobiografická zpověď Život v pozlátku.

Také Marie Formáčková měla dětství zalité sluncem. „Bodyguardy mi dělali dva starší bratři, učili mě plavat, bruslit a další věci.“ Malá Maruška jezdila na tábory do panenské přírody, vzpomíná na koberce hub a malin. Harmonie a pohoda z dětství známé spisovatelce zůstala dodnes.

Štěpánka Ťalská Dreslerová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz