Hlavní obsah
Práce a vzdělání

100 000 měsíčně jako kurýr s jídlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Imagine art

Kurýr s batohem jedoucí na skútru

Lze si jako kurýr s jídlem vydělat 100 000 tisíc korun? Jaké budou náklady a co k tomu potřebuji…

Článek

Práce kurýra při rozvozu jídla není v dnešní době považována za atraktivní a prestižní povolání. Přesto jde o poctivou a seriózní práci, za kterou není třeba se stydět. Naopak, s rozvojem doručovacích služeb v oblasti jídla, potravin a elektroniky se zvyšuje poptávka po kurýrech, čímž se tato profese stává stále více žádanou.

Jedná se o povolání s nízkou vstupní bariérou. Jediné, co skutečně potřebujete, je chuť pracovat, a můžete dosáhnout nadprůměrných výdělků, které se pohybují od 220 do 400 korun za hodinu práce. Výše výdělků závisí na vaší šikovnosti a pracovitosti. Při tom si udržujete volnost a flexibilitu, protože vy sami určujete, kolik času práci věnujete a kdy pracujete.

Pro rozvoz potřebujete pouze schválený box, který obdržíte od vybrané platformy buď proti záloze, nebo si ho můžete zakoupit; cena se vždy strhuje z vašich výdělků, takže není třeba platit předem. Můžete doručovat na elektrické koloběžce, kole, skútru nebo autě. Pokud vlastníte žádný z těchto dopravních prostředků, není to problém, protože si je můžete pronajmout. Pronájem skútru vás vyjde asi na 250 korun denně, auto bude o něco dražší a bude mít vyšší provozní náklady; ve špičkách také stihnete méně objednávek.

V České republice existují aktuálně tři hlavní platformy pro rozvoz jídla. Žádná z nich nevyžaduje speciální podmínky pro registraci, a většinou můžete začít rozvážet do pěti pracovních dnů po registraci. Po zajištění dopravního prostředku můžete vyrazit ještě v den schválení.

Kurýři se obvykle pohybují kolem tří objednávek za hodinu. Pokud jezdíte pouze jako vedlejší činnost, můžete si vybírat nejvytíženější časy a dosáhnout vyššího počtu objednávek. Obecně platí, že nejvíce objednávek přichází přes obědy a večeře.

I když teoreticky lze vydělat až 100 tisíc korun, jedná se o extrémní situaci, která vyžaduje mnoho obětí. Realistický výdělek na plný úvazek se pohybuje od 50 do 70 tisíc korun hrubého za měsíc. Čistý výdělek je individuální a závisí na vašem dopravním prostředku, jeho spotřebě, nákladech na údržbu a dalších faktorech, včetně povinných odvodů a pojištění.

V dalším článku vám podrobněji popíši, jak přesně začít, jaké jsou průměrné ceny objednávek a na co si dát pozor.

Anketa

Jezdíte jako kurýr s jídlem?
Ano - na plný úvazek
2,6 %
Ano - na částečný úvazek (brigáda)
13,2 %
Ne - ale zvažuji to
7,9 %
Ne
76,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 38 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám