Hlavní obsah

Jak se stát kurýrem a začít rozvážet jídlo: Průvodce krok za krokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: AI

Hledáte přivýdělek nebo potřebujete rychle vydělat zajímavé peníze? Postup krok za krokem, jak začít.

Článek

Pokud hledáte flexibilní způsob, jak si přivydělat a zároveň vychutnat svobodu práce na vlastní pěst, rozvoz jídel může být skvělou volbou. V České republice máte na výběr ze tří hlavních platforem: Bolt Food, Wolt a foodora (dříve Dáme Jídlo). Jak ale začít a co vás čeká? Praktický průvodce krok za krokem. Připravte si osobní doklady, mobilní telefon a dopravní prostředek, koloběžku, kolo, skútr nebo auto. Ani jedno nemáte? Ani to nevadí, všechny zmíněné dopravní prostředky si lze ve většině městech jednoduše zapůjčit. Skútry jdou již od několika hodin, auta zpravidla od jednoto týdne.

Výběr platformy

  • Nejdříve si vyberte, pro kterou platformu chcete jezdit. Bolt Food, Wolt a foodora jsou tři hlavní hráči na českém trhu. Každá má své výhody, ať už jde o flexibilitu pracovních hodin nebo výši výdělků. Foodora vyžaduje volbu směn pro partnery na IČO i DPP, dokáže tak regulovat počet kurýrů a díky tomu se snižují prostoje mezi objednávkami. Wolt nabízí podobné výdělky, partneři na IČO mají skutečnou volnost a mohou jezdit kdykoliv se jim zachce, DPP si volí směny. Bolt mívá nižší výdělky, ale nabízí naprostou flexibilitu.

Registrace a dokumentace

  • Navštivte webové stránky vybrané platformy a vyplňte registrační formulář. Poskytněte své osobní údaje, nahrávejte ofocený doklad a selfie. Tímto způsobem potvrdíte svou identitu. Po odeslání formuláře obdržíte potvrzovací e-mail s dalšími kroky.

Stažení mobilní aplikace

  • Každá platforma má svou vlastní mobilní aplikaci pro kurýry. Stačí si ji stáhnout z obchodu s aplikacemi podle toho, jestli používáte Android nebo iOS. Například foodora nabízí aplikaci s názvem "foodora rider".

Doručovací box a záloha

  • Po úspěšné registraci si vyzvedněte doručovací box na stanoveném místě. Tento box je nezbytný pro rozvoz a bez něj nemůžete začít pracovat. Zálohy za box jsou obvykle strhávány z prvních výdělků. V některých menších městech vám může box dorazit i poštou.

Aktivace účtu

  • Po vyzvednutí boxu obvykle následuje druhý den aktivace účtu. Bolt Food posílá SMS s informací o aktivaci, takže můžete být informováni téměř okamžitě. Jakmile je váš účet aktivován, jste připraveni začít rozvážet jídlo. Celý proces registrace trvá zpravidla do 5 dnů.

Začátek rozvozu

  • Po aktivaci účtu prostřednictvím SMS můžete okamžitě začít svou kariéru kurýra. Otevřete mobilní aplikaci, sledujte dostupné směny nebo přijímejte objednávky přímo. Jste svobodní a můžete si plánovat svůj pracovní čas podle svých potřeb.

Takže pokud hledáte způsob, jak si přivydělat a zároveň si užít flexibilitu práce, rozvoz jídel je skvělou možností. S několika jednoduchými kroky můžete být na cestě k tomu stát se kurýrem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám