Hlavní obsah
Seberozvoj

Jak najít své PROČ, definovat si životní role a dlouhodobé cíle | Jak se uklidnit a ztišit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Šams (ondrejsams.cz)

Ponořte se společně s námi do esenciálního 2. návyku z knihy 7 návyků skutečně efektivních lidí od Stephena Coveyho a naučte se začínat s myšlenkou na konec.

Článek

V tomto rozhovoru Ondra s Pavlem otevírají nová témata týkající se tohoto návyku a také upřesňují některé základní teze z předchozích dvou epizod. Naučte se ztišit a najděte svůj „balcony space“, nebuďte křečci v kolečku, najděte své PROČ, definujte si své životní role a dlouhodobé cíle. To vše a mnohem více vás čeká v tomto dílu.

O čem je v rozhovoru řeč?

V dnešní podcastové epizodě se budeme věnovat druhému návyku z knihy 7 návyků skutečně efektivních lidí - Začínat s myšlenkou na konec. Tento návyk nás učí, že abychom dosáhli svých cílů, musíme si představit jejich konečný výsledek a pracovat na něm již od začátku.

Rozhovor se nejprve zaměří na pozitivní a negativní motivaci ohledně konce.

Další téma, které bude probíráno, je výzva doby - umění se ztišit. V dnešní uspěchané a přetížené době je klíčové naučit se ztišit a soustředit se na to, co je opravdu důležité.

Hosté rozhovoru také zdůrazní sílu životopisů a to, jak nás mohou inspirovat a motivovat k dosažení našich cílů. Rozhovor se dotkne otázky, zda nás myšlení na konec může osvobodit od údělu křečků v kolečku.

Nakonec hosté vysvětlí, jak najít své PROČ a jak najít své životní role a dlouhodobé cíle. Rozhovor zakončí krátkým shrnutím a osobní výzvou posluchačům, aby se začali aktivně snažit dosáhnout svých cílů již od začátku.

Pokud se chcete dozvědět více o druhém návyku z knihy 7 návyků skutečně efektivních lidí a jak si ho osvojit, neváhejte si poslechnout tuto podcastovou epizodu

Poslouchat můžete také na:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz