Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Proč většina lidí neuspěje? Naučte se rozdíl mezi proaktivitou a reaktivitou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Šams (ondrejsams.cz)

Prozkoumejte tajemství proaktivního přístupu a naučte se jak dosáhnout úspěchu pomocí 1. návyku skutečně efektivních lidí. Praktické tipy a příklady z každodenního života vám pomohou začít hned teď.

Článek

Vítejte ve článku, kde se budu zabývat proaktivním přístupem.

Proaktivní přístup je prvním ze 7 návyků skutečně efektivních lidí, které popisuje kniha Stephena Coveyho. Tuto knihu považuji za jednu z nejdůležitějších knih z žánru osobního rozvoje, které kdy vyšly, a proaktivní přístup je jejím základem.

A na co se můžete těšit?

V první části se podíváme na to, co proaktivní přístup vlastně je a proč bychom se jím měli vůbec zabývat. Poté si vysvětlíme propastný rozdíl mezi přístupem deterministů a obhajovatelů svobody volby. Tuto spíše teoretickou část pak zakončíme zásadní kapitolou, kde porovnám proaktivní přístup s reaktivním přístupem. Jsem zvědavý, ve kterém z nich se spíše najdete vy!

Ve druhé části se podíváme na praktické příklady a tipy pro proaktivní přístup z běžného každodenního života, které vám pomohou uvědomit si zásadní myšlenkové pochody proaktivity a jednoduše je aplikovat i ve svém životě. V závěru si všechno pěkně shrneme a také se můžete těšit na malý dárek, který jsem si pro vás připravil.

Děkuji vám za vaši pozornost a věřím, že vám tato epizoda poskytne cenné informace a návody, jak se stát proaktivnějším a efektivnějším ve vašem každodenním životě.

Tak neváhejte a pusťte si epizodu hned teď!

P.S. Pokud se vám líbí moje tvorba, můžete se přihlásit k mému newsletteru a získat tak přístup k inspirativním zamyšlením, praktickým tipům a nástrojům, které vám pomohou rozvíjet váš potenciál.

Epizodu o proaktivitě podcastu Žít, nepřežívat můžete poslouchat na všech platformách (třeba na Spotify, Apple Podcasts, YouTube nebo Google Podcasts).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz