Hlavní obsah
Seberozvoj

Proaktivní myšlení: Jak překonat pasivitu a vykročit správným směrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Šams (ondrejsams.cz)

Nečekejte na příležitosti, vytvořte si je! V tomto rozhovoru o proaktivitě zjistíte, jak rozpoznat svůj okruh vlivu, jak být proaktivní i jako introvert nebo jak proaktivita ovlivňuje mužství.

Článek

Proaktivní přístup k životu se stává stále populárnějším, a to s dobrým důvodem. Proaktivní lidé jsou úspěšnější v práci, šťastnější ve vztazích a spokojenější se svým životem. Zní to skvěle, že? Ale co to vlastně znamená být proaktivní? A jak se stát proaktivním? V tomto článku se dozvíte, jak rozpoznat svůj okruh vlivu, jak být proaktivní i jako introvert, jak proaktivita ovlivňuje mužství a jaký je život v proaktivitě. Připravte se na to, že se dozvíte, jak se stát mistrem směřování svého života a dosáhnout úspěchu v práci i v osobním životě. Tak pojďme na to!

Pomalu se blížíme do finále naší série o proaktivitě, toto je předposlední třetí díl. V této epizodě se dozvíte plno nových podnětů, které Vám pomohou v životě volit proaktivní přístup místo reaktivního.

Stručná osnova tohoto dílu:

(0:00:00) Rychlá sumarizace základních zásad proaktivity

(0:10:20) Jak rozpoznat hranici sféry svého vlivu, okruh vlivu a jeho hranice

(0:21:10) Výzva proaktivity pro introverty

(0:28:50) Být proaktivním mužem, boj proti pasivitě

(0:36:45) Proaktivní/reaktivní cesta ve vztahu k času, emocím, rozumu, vůli a odpočinku

(0:58:45) Závěr

Nalaďte si podcast Žít, nepřežívat:

Závěrem

Jsem rád, že jste si poslechli naši epizodu a doufám, že jste získali cenné informace o proaktivitě. Přemýšlejte o tom, jak můžete začít být více proaktivní ve svém životě a jak můžete rozpoznat svůj okruh vlivu.

Nezapomeňte, že proaktivita není o tom být neustále v pohybu, ale o tom být v pohybu směrem k našim cílům. Pro další inspiraci si nezapomeňte poslechnout naše dvě předchozí epizody podcastu o proaktivitě, kde se dozvíte ještě více o tom, jak se stát proaktivním.

Přeji vám hodně štěstí a úspěchu na vaší proaktivní cestě!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz