Hlavní obsah
Lidé a společnost

Aaron Carter. Brácha slavného bráchy aneb Drsný pád dětské hvězdičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Peter Dzubay, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Aaron Carter v roce 2014

Kdyby nebyl Aaron Carter bratrem slavnějšího Nicka z hudební skupiny Backstreet Boys, svět by možná o jeho osudu nevěděl. A možná by žil zcela jinak.

Článek

Není to tak dávno, co médii nenápadně prolétla zpráva, že na předávkování drogami zemřel ve 34 letech zpěvák Aaron Carter. Ano, ten malý blonďatý chlapeček, který kdysi jako malý kluk lámal srdce holkám na základních školách svými přeslazenými písničkami.

První album vydal už v devíti letech

Aaron Carter se narodil v roce 1987 v Tampě na Floridě. Na popové scéně debutoval už v devíti letech s albem jednoduše nazvaným Aaron Carter. To obsahovalo hity populární zejména mezi mladými dívkami, které milovaly kapelu Backstreet Boys. Aaron byl totiž mladším bratrem zpěváka Nicka, jenž byl jakýmsi idolem své doby a jednou z nejznámějších tváří všech dobových boy bandů. Vstup Aarona do branže se tak i po dlouhých letech jeví jako dobře promyšlený marketingový tah.

Jenže dětství pod vlivem velkých vydavatelství, koncerty a zcela jistě i stres, to vše mohlo chlapce psychicky poznamenat. Aaron vydal během pěti let další tři alba. Koncertoval s Backstreet Boys, objevoval se v médiích. A tak jako mnoho dětských hvězd sklouzl během dospívání k drogám.

Toxické rodinné vztahy

Carterovi byli velká rodina. Aaron měl kromě bratra Nicka ještě dvojče Angel a další dvě sestry Leslie a Billie Jean. I děvčata se snažila prosadit v showbyznysu. Populárnější byla Leslie, která jako třináctiletá podepsala v roce 1999 smlouvu s DreamWorks Records a její písně hrála americká rádia. Billie Jean se ale také dařilo a částečně se prosadila v modelingu.

V rodině ale nepanovaly přátelské vztahy. V roce 2004 rodiče oznámili dětem rozvod. Otec i matka si navíc moc nelámali hlavu s penězi dětí a bouřlivě utráceli. Aaron po dosažení dospělosti tvrdil, že ačkoliv vydělal miliony, zůstaly mu jen dluhy. Také obvinil otce, že kvůli němu částečně ohluchl na jedno ucho, když v blízkosti jeho hlavy vystřelil ze zbraně, aby syna donutil podepsat šek na 256 tisíc dolarů.

Dobře nebylo ani mezi sourozenci. Aaron se v roce 2019 rozpovídal o svém vztahu se sestrou Leslie. Ta trpěla bipolární poruchou a mladšího bratra údajně sexuálně zneužívala od jeho deseti let. Leslie nakonec zemřela v 25 letech v roce 2012 poté, co zkolabovala ve sprše. Příčinou smrti bylo podle médii předávkování návykovými látkami. To ale rodina nikdy nepotvrdila.

Aaron si v podobném duchu stěžoval i na Nicka, který však vše popřel. S Nickem neměl nikdy dobrý vztah a v roce 2019 mu dokonce vyhrožoval, že zabije jeho těhotnou manželku.

Foto: SamButschek, CC BY-NC-ND 2.0, Flickr

Aaron Carter krátce po své dětské kariéře

Drogy, drogy a zase drogy

Aaron měl blízko k návykovým látkám stejně jako jeho zesnulá sestra. Během dospívání užíval kokain i heroin. Ze závislosti se pokoušel několikrát vymanit, ale marně. Během odvykacích kúr užíval mnoho tlumících léků a trpěl depresemi. Přesto se mu podařilo vrátit do showbyznysu. Účastnil se reality show House od Carters, občas se objevil na televizních obrazovkách a také vystoupil v muzikálu Seussical. V roce 2013 absolvoval turné po Spojených státech. Od popu přesedlal na rap a hip hop a po dlouhých šestnácti letech vydal v roce 2018 rapové album Love, které následovala v roce 2022 deska Blacklisted. Ukázku z jeho posledního alba si můžete poslechnout zde.

Dle tvorby se mohlo zdát, že byl Aaron, alespoň co se týče drog, z nejhoršího venku. Jenže opak byl pravdou, sám přiznával, že trpí poruchou osobnosti, schizofrenií či úzkostí. Jeho rodina často volávala na tísňovou linku s tím, že mají o Aarona obavu, protože si chce vzít život. A ten opravdu brzy vyhasl. 5. listopadu 2022 se čtyřiatřicetiletý raper utopil ve vaně po nadměrném užití Xanaxu a dalších omamných látek.

O rok později zemřela ve věku 41 let i Aaronova a Nickova sestra Billie Jean. A příčina smrti? Nadměrná intoxikace fentanylem a metamfetaminem. Žena prý také trpěla depresemi a schizofrenií.

Smutná zpověď Aaronova dvojčete

Klan pěti sourozenců Carterových se sesypal jako domek z karet. Aktivní Nick aktuálně s kapelou Backstreet Boys zažívá jakýsi comeback. Aaronovo dvojče Angel zůstává v ústraní, přesto v jednom z rozhovorů přiznala, že jejich rodiče vytvořili svým pozitivním vztahem k alkoholu toxickou rodinu, kterou pak zcela ovládla sláva a peníze, což si nakonec vybralo svoji daň.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz