Hlavní obsah

Smysl pro humor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umět se zasmát sám sobě, nudný život bez smíchu, v jedné písni se přece zpívá : … byl by hřích životem s pláčem jít …

Článek

Občas si asi každý povzdechne, že je život stereotyp, nuda, nervy, vážný ......

Tak ho udělejme nestereotypní, akční, zajímavý, úsměvný, rozesmátý tak, že nás z něj už bolí pobřišnice, pohrudnice a bůhví co ještě. No jo, má to důležitou podmínku - smysl pro humor ! Zdánlivě maličkost, jasná věc, která fakt není tak jasná. Jak to poznáme ? Je to jednoduché : umět se zasmát sám sobě, umět si udělat legraci sám ze sebe, být nad věcí, tím odradíme vtipálky se snahou nás urazit, ponížit, zesměšnit apod.

Teď vidíte, že to není banální záležitost, neboť, přiznejte si, dokážete být i nad ironií, arogancí a sarkasmem nad věcí ?

Lidi, kteří se neumí zasmát od plic, mají nudný nezáviděníhodný vlastně každý okamžik života.

Určitě mladík z mé ukázky smysl pro humor měl a užíval si situace.

A co to bylo, co ho rozesmálo ?

V jedné ulici si mezi domy pořídil jeden mladík stánek s občerstvením. Šly jsme s dcerkou ze školy a právě tudy. Mami, dáme si něco dobrého? Třeba párek v rohlíku? Jo, taky mám chuť. Prosíme si rohlík v párku, dvakrát. Ano, momentík. Mladý podnikatel mi podává objednanou chuťovku….. Ale já jsem chtěla rohlíky v párku…Znejistěl, ztuhl, s vytřeštěným pohledem něco zakoktal. Pak propukl ve smích a my dvě taky. Kdykoli jsme šly pak kolem jeho stánku, smál se a my též. Získal si naše sympatie. Ten si určitě na nudu nestěžuje !

V jedné moc pěkné písni se zpívá : … byl by hřích životem s pláčem jít…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz