Hlavní obsah

Svítá. Zachovejte klid. “ Bratrská “ země. Jiná realita.Další etapa ?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stojím na schodech, vnímám okolí.

Článek

Středa 21. srpna 1968

Stojím na schodech do chaty, držím se zábradlí, vnímám okolní dění, je jiné než obvykle, je smutně jiné než obvykle. Dnes od brzkého rána, ještě než úplně vyšlo sluníčko, se ozýval jakýsi nezvyklý šum, hlasy, ve vzduchu jakási nejistota, začínající strach.

Tiché hlasy se stále blížily a sílily. Pomalu svítá. Z městských amplionů již zřetelně až sem doléhá mužský hlas nabádající občany ke klidu, rozvážnosti, neodporovat atd. Přibíhá k nám sousedka rozrušená, s pláčem opakuje varující hlas z města.

Naše chata a pár dalších se nachází v podstatě v lese, v krásné přírodě, kterou budeme muset opustit - na jak dlouho ? proč ? co se děje ? a milion jiných otázek se honí hlavou.

Ano, souvisí to s tou kolonou vojenských aut z “ bratrské “ země, za kterou jsme několik hodin čekali v tzv. zácpě. Ano, určitě ! Je to pár dní zpátky, ale ani docela sympatický důstojník, kterého jsme se ptali na důvod jejich , slušně řečeno, návštěvy nám nedokázal odpovědět, sám to, chudák, taky nevěděl, pouze plnili rozkazy.

Rychle sbaleno a nastartováno směr domů ! Realita byla jiná, stovky aut a autobusů se vzájemně blokovaly na křižovatkách, cestách, všude ! Vedro bylo unavující, ale dnes jako by nebylo. I kdyby mrzlo, tak v nás byl úmorný hic.

Takhle bratrská pomoc přece nevypadá !

Tak začala další etapa v českých dějinách.

Smutné ? Ano, velmi, ale je to jen etapa, kterou vystřídá etapa další !

Za jak dlouho ??????????????????????????????????????????????

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz