Hlavní obsah

Velikonoce, žena všechno zvládne ? Bezohlednost, alkohol, příště už ne .

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice, nebo šikana ? Znak inteligence to určitě není.

Článek

Áá dost !

Tato spásná věta zachránila Velikonoce navždy. Bydlení na vesnici, kde se všichni znají, bývá i stresující. Zvláště jedná-li se o lidové zvyky.

Ne každý si uvědomuje, že veškeré přípravy na svátky, to znamená velký úklid, vaření, pečení a další práce a starosti s tím spojené spočívají na bedrech ženy ! Nespravedlivé, že ? Odpradávna nespravedlivé ! Kdo to tak zařídil a kdy ? Neexistuje žádný oficiální zákon, který by tuto skutečnost nařizoval. Prostě žena je zodpovědna za všechno, co se rodu mužskému hodí, co se mu nechce a vyhovuje.

Vraťme se tedy k svátku, kdy příroda člověka povznáší, ohromuje svěžestí, barvami, pučením, vůní, bzučením, chvěním lístků ve větříku plném svěží nálady.

Velikonoční pondělí znamenalo, že maminka bude x-krát během dopoledne a odpoledne vytírat a vytírat a vytírat a stírat proudy vody řinoucí se z prvního patra našeho domu, které chrlily osoby rodu mužského ze schodů, aby tito bezohlední chlapi ukázali, jací jsou chlapi ! My děti jsme byly v šoku, bylo nám líto maminky a všeho zmáčeného a zničeného.

A tehdy vztek i sebezáchrana vyvrcholily a vystřelila z úst mamky záchranná věta : Á dost !

Konečně spásné řešení ! Od toho dne jsme se my děti nemohly dočkat Velikonoc, ne však ve strachu, ale z nadšení, neboť další roky v těchto dnech poklidně a spokojeně trávila naše rodina čas na chatě v horách.

Jojo, někdy je vztek vysvobozující, u nás určitě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz