Hlavní obsah
Sport

Hokejové Pardubice byly jen naleštěná bída. Finále prohrály zaslouženě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Polák, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Dynamu Pardubice zůstaly oči pro pláč. Nebo spíše majiteli Petru Dědkovi. Ukázalo se totiž, že peníze nejsou všechno. Ani 300 milionů a top hráči nepřekonají poctivou dřinu. Třinec vyhrál extraligu právem.

Článek

Když hokejisté Třince dokázali otočit nepříznivou bilanci 0:3 na zápasy se Spartou, jejich sebevědomí to neskutečně posílilo. Pardubice však šly do finále s Třincem se svou tradiční rétorikou. Nulová pokora, velké řeči do médií a přehnané sebevědomí. A výsledek už známe - Pardubice finále prohrály a Třinec slaví zasloužený a poctivě odpracovaný titul.

Namyšlené primadony

O pardubickém hokeji a nátuře hráčů vypovídá i dění v nedávné minulosti. Konkrétně vyhazov Václava Varadi, jednoho z nejrespektovanějších českých trenérů. Z Třince dokázal udělat stroj na výhry, který funguje dosud. To stejné si zřejmě sliboval i majitel Dynama Petr Dědek, když známého trenéra angažoval. Hráčské hvězdičky ale nesnesly Varaďovu tvrdost a důslednost. Do médií prosakovaly informace, že to v kabině Dynama nefunguje a hráči jsou dotčeni výtkami k jejich výkonům. Varaďa proto dostal padáka. Pardubičtí hráči zřejmě chtějí hrát plážový hokej. To však očividně na Třinec neplatí.

Foto: Cvrgy 80, Public domain, via Wikimedia Commons

Ani nedávno modernizované logo Pardubicím zatím titul nepřineslo

Znevažování extraligy

Nervozitu v průběhu letošního finále si aktuální trenér Dynama Marek Zadina vyléval do médií. Po čtvrtém finálovém utkání přišel s tím, že hokejový expert Milan Antoš ovlivňuje svými výroky dění na ledě. To je odvážné tvrzení, každopádně zcela vyfabulované a zřejmě produktem nějakých halucinací. Tyto nekorektní a neakceptovatelné pomluvy naštěstí nezůstaly bez odezvy a disciplinární komise Zadinu odměnila pokutou 75 000 korun. Je to také další z důvodů, proč si Pardubice titul nezasloužily.

Třinec působil jako tým

Zatímco Dynamo vypadalo jako sestava nahodilých individualit, Třinec po celou dobu působil jako sehraný tým, který táhne za jeden provaz. A to přitom přišli o klíčové hráče. Postupně odpadl Jakub Jeřábek, Martin Marinčin a nakonec i Andrej Nestrašil. Třinečtí je však dokázali plnohodnotně nahradit. Přitom nemají tak lukrativní hráče v mančaftu jako Pardubice.

Foto: Vojtěch Dočkal, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Třinecký Masarykův pohár pro výherce extraligy z jedné z minulých sezon. Pokud Pardubice nezmění přístup, budou o něm dál jen snít

O výhrách nerozhoduje jen množství peněz

Letošní finále hokejové extraligy je dalším důkazem toho, že ve sportu nerozhodují jen peníze, ale hlavně přístup a charakter hráčů. Miliardáři včetně Petra Dědka z Pardubic si to zřejmě neuvědomují. Pokud Dynamo bude chtít napodobit úspěchy Třince, který nyní získal už pátý titul v řadě, bude muset změnit přístup a zřejmě i některé hráče. Ukazuje se, že velká jména a stamiliony nemusí být vždy nutně jen ku prospěchu.

Zdroje:

https://www.irozhlas.cz/sport/hokej/hokej-hc-dynamo-pardubice-vaclav-varada-konec_2401191257_mim

https://www.ruik.cz/zadina-musi-platit-pokutu-disciplinarni-komise-extraligy-potrestala-kouce-pardubic-za-vyroky-po-utkani-s-trincem/

https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/jan-moder-ocelari-trinec-rozhovor-prezident-zadina.A240428_235353_hokej_huda

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Petr Dědek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz