Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Daň za úspěch: jsou schopné a krásné, přesto si obtížně hledají partnera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Kopecký/pixabay.com

Úspěšné ženy

Muži se mylně domnívají, že by si úspěšné a soběstačné ženy mohly z hromady svých ctitelů udělat živou pyramidu. Většinou tomu tak není. Co na nich mužům vadí?

Článek

Hledání kvalitního partnera

Pánové jsou toho názoru, že atraktivní a emancipované ženy mají bezpočet dvořitelů a nápadníků. Mají vysoké sebevědomí a umí ho prodat. Disponují silnou energií a sex si většinou dokáží pořádně užít. Flirt či známost na jednu noc, v tom problém obvykle nemají. Hledají-li ale partnera pro seriózní vztah, pak je zpravidla čeká nelehký úkol a dlouhá trnitá cesta.

Jsou dva důvody, proč úspěšné a emancipované ženy mají výrazně zmenšenou základnu potencionálních partnerů:

  • Prvním důvodem je, že ony samy jsou hodně náročné. Jelikož mají vysokou sebehodnotu, těžko jim bude imponovat muž s menším povědomím o své vlastní ceně.
  • Druhý důvod se zakládá na tom, že sami muži dají většinou přednost "lehčeji stravitelné partnerce", se kterou se cítí jistěji.

CO TEDY KONKRÉTNĚ MUŽE NA TÉTO ŽENĚ ODRAZUJE:

  1. Mužská energie. Aby se žena prosadila a byla úspěšná, potřebuje k tomu mnohdy tvrdé a nekompromisní chování. Zvláště má-li se uplatnit v chlapském prostředí. Tyto atributy, připisované obecně spíše mužskému pokolení, jsou pro mnoho pánů v rozporu s tím, co od partnerky očekávají. Raději dají přednost větší ženskosti a jemnosti.
  2. Sebevědomé chování. Úspěšná žena má vysokou představu o své vlastní hodnotě, což je zcela logické. Proto považuje za sobě rovného opět pouze muže s obdobně zdravou sebehodnotou. Jiný ji imponovat nebude. Tyto vibrace jsou čitelné všem pánům s alespoň minimální dávkou empatie a soudným uvažováním - podnapilý bezdomovec snažící se ji sbalit na ulici poté, kdy se na ni pokusil vyžebrat pár korun na čúčo, do této skupiny asi patřit nebude :). Mnozí muži se těchto jejich vibračních vln zaleknou a v její přítomnosti znejistí.
  3. Při seznamování přebírá aktivitu. Naše emancipovaná žena má takzvaně "velký tah na branku“, což znamená, že je při svádění mnohdy aktivnější než muž. Pokud se jí někdo líbí, nemá problém učinit první krok, pozvat dotyčného na rande a řídit směr jejich známosti. Pro větší část mužů se to opět neslučuje s jejich představou o nálezu partnerky, protože se chtějí dvořit a dobývat.
  4. Ctižádost a nezávislost. Kariéra, práce a společenský úspěch je pro ni na prvním místě a muži se obávají, že by proto nebyla oddanou manželkou a matkou. Převážně jsou však tyto obavy zbytečné, protože mateřství převrátí drtivé většině žen životní priority, a tento typ není výjimkou.
  5. Nadměrná náročnost. Pro úspěch obětovala hodně, proto nešetří přísností na sobě, ani na svém okolí. Zákonitě si pak tento nastavený vzorec chování přenáší i do soukromí, aniž by si to uvědomovala. Což je právě největší kámen úrazu. Pánové chtějí trávit volný čas s partnerkou, která je uvolněná a v pohodě. Nechtějí se neustále o něco snažit a jet na plný výkon. Čím dříve si toto taková žena uvědomí, tím větší má šanci najít brzy harmonický stálý vztah.

JAKÉ TYPY MUŽŮ SEBEVĚDOMÁ ŽENA S VYSOKOU VLASTNÍ HODNOTOU PŘITAHUJE:

Submisivního muže. Jako dominantní představitelka ženského pohlaví zákonitě přitahuje muže, který potřebuje mít někoho nad sebou. Takových párů je kolem nás poměrně dost a fungují velice dobře po praktické stránce - žena všechno rozhodne, zorganizuje a definuje úkoly, muž to pak udělá. Další výhodou bývá, že tomuto typu partnera jeho mužské ego nebrání zůstat s dětmi na mateřské dovolené a žena se může o to více věnovat kariéře. Úskalím však je, že submisivní muž má nízkou sebehodnotu a proto ho žena nebude nikdy brát jako úplně rovnocenného partnera. I tak ho ale může milovat a vztah má šanci vydržet.

Free optimistu. Ten má vysoké povědomí o vlastní hodnotě, stejně jako naše žena. Je svobodomyslný a neuchopitelný, což atraktivní a sebevědomou dámu přitahuje a dráždí zároveň. Neřeší, co si o něm myslí ostatní a přináší do vztahu vzrušení, pozitivitu a humor. Dopřává emancipované ženě svobodu a nemá potřebu ji měnit, proto se s ním cítí sama sebou. Potíž obvykle nastává, začne-li žena brát vztah skutečně vážně a chce založit rodinu. Bezstarostný bohém se nerad vzdává své svobody a nezávislosti, navíc většinou nepovažuje nevěru za nic nemístného, proto nezřídka před vidinou životního závazku vztah opustí. Ovšem nic neplatí stoprocentně a i on se může dopracovat k tomu býti oddaným manželem a starostlivým otcem. Pro naši ženu je to však sázka na hodně vrtkavou kartu.

Úspěšný, charismatický a velkorysý muž. Ten by s naší schopnou a krásnou ženou tvořil ideální pár. Ovšem nezbytná je mezi jeho vlastnostmi právě ta velkorysost. Profesně úspěšných chlapů je totiž poměrně dost, zpravidla jsou však zvyklí všechno a všechny řídit a kontrolovat. To ovšem není nic pro naši ženu. Nestrpěla by za zády nikoho, kdo by jí věčně koukal přes rameno, usměrňoval a střežil jako svůj majetek. Potřebuje prostor, respekt a důvěru. Potřebuje volně dýchat. Žárlivé scény, hlídání a vyšetřování stran toho, s kým byla na obědě a komu to volala, by prostě nesnesla. Má-li tedy tento muž dostatek sebehodnoty a sebedůvěry, pak by naše emancipovaná žena lepšího partnera zřejmě nenašla.

Úspěšná, soběstačná a atraktivní žena to zkrátka nemá při výběru životního partnera vůbec lehké. Na většinu mužů působí příliš akurátně a sama je při výběru druha také značně náročná. Zpravidla potřebuje hodně trpělivosti, než najde svou osudovou lásku. Určitě by tomu ale měla dát čas a nezoufat, že se jí výběr nedaří. A neměla by měnit svoji osobnost jen proto, aby zlepšila šanci nalézt muže svých snů. Pochopitelně i ona, stejně jako každý člověk, u sebe může najít stránky, na nichž by bylo možno zapracovat. V jejím případě se většinou jedná o zvýšení shovívavosti a podporování ženské energie mimo pracovní oblast.

Ovšem měla by si ponechat svoji hodnotu a být hrdá na to, čeho všeho do nynějška dosáhla. Může nabídnout spoustu znamenitých vlastností a tak je třeba počkat si na někoho, kdo je upřímně ocení.

O nevhodných typech žen do vztahu se dočtete v tomto článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz