Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Kritička, zlatokopka, sobecká holka a další nevhodné typy žen do vztahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nevhodné ženy do vztahu

Očarovala vás svýma velkýma očima, pěkně tvarovanými rty, podmanivým úsměvem a ladnou chůzí, ale pro fungující vztah je přeci jen potřeba ještě trochu něco navíc.

Článek

Pánové, není všechno zlato, co se třpytí :). Když je s vámi, tak dá rozum, že se promění v to nejroztomilejší a nejromantičtější stvoření na světě. Zvlášť pokud je do vás zamilovaná. Budete-li však u své vyvolené sledovat kromě její náklonosti k vám i to, jak se chová k jiným lidem a jak jedná v různých situacích, může vám to o ní mnohé povědět a v budoucnu ušetřit velké zklamání.

Pravda, až teprve společné soužití ukáže, jestli se jedná o vaši osudovou lásku, nebo ne. Ovšem mnohá negativa té okouzlující princezny, s níž si vzájemný pohled do očí tak nebesky užíváte, lze vypozorovat ještě předtím, než si dáte zubní kartáčky do jednoho kelímku. Tyto nedostatky je dobré neignorovat a zamyslet se nad nimi. Opravdu je v budoucnu budete schopni tolerovat i poté, až z vás vyprchá hormon štěstí oxytocin a pocit zamilovanosti bude vystřídán racionálnějším nastavením mozku?

S jakou ženou partnerství vůbec nezačínat, chcete-li si udržet zdravý rozum, dobrou náladu a respekt sám k sobě:

A) ZLATOKOPKA

Hovoří se o nich neustále a většině mužů jsou k smíchu, přesto spousta z nich nakonec nějaké takové sedne na vějičku. Důvodem je, že nemalé procento z nich jsou svým způsobem poměrně schopné „profesionálky“. Zakládají si na vzhledu a samy neváhají obětovat nemalý peníz na vlastní zkrášlení, protože to pro ně znamená investici, jež se vyplatí. Dát tisíce a tisíce za účes, oblečení a boty, pro ně znamená zvýšení šancí na úlovek pořádného zazobance.

Investují do sebe ale i hodně energie. Týrají své tělo s osobním trenérem a dokonce jsou schopny učit se i cizí jazyk či se věnovat jinému typu dlouhodobějšího studia, pokud mají políčeno na opravdu velkou tučnou rybu (tedy tu s tučným kontem) a tyto nabyté znalosti mu zaimponují.

Pozorujte dobře její kamarádky, s nimiž tráví nejvíc času. Jestliže mezi sebou řeší jen značkové kabelky, exotické dovolené či luxusní hotely, kam je jejich partneři vzali, potom dejte od této dámy rychle ruce pryč.

Na druhé straně je také pravda, že někteří zoufalí muži dávají úmyslně okatě na odiv svůj velký příjem (nezřídka hodně zveličený), drahá auta a další nákladné výdobytky. Chtějí vzbudit dojem zámožného a úspěšného borce. To se jim taky podaří, ovšem pouze u výše zmíněného typu hledaček pokladů. Mentálně vyspělou ženu s kvalitní sebehodnotou to spolehlivě odpudí. I ona u muže samozřejmě považuje finanční zajištěnost za velkou přednost. Ovšem už ze svých zkušeností dobře ví, že chlap snažící se svést ženu díky svým penězům trpí vnitřní nejistotou a nízkou sebeúctou, protože nevěří, že by bez peněz mohl partnerku získat.

Je pochopitelně na každém, jakou ženu si nakonec vybere a platí tu krásné zlaté pravidlo: KAŽDÝ MÁ TAKOVÉHO PARTNERA, JAKÉHO SI ZASLOUŽÍ. Jen je potřeba si být vědom toho, že jakmile si zvolíte zlatokopku, Bůh s vámi, pokud přijdete o peníze :). V tom okamžiku totiž ztratíte pro svoji drahou polovičku veškerou hodnotu. To samé platí i v případě, že se jí podaří ulovit většího pracháče než jste vy.

B) SOBECKÁ HOLKA

Stejně jako zlatokopka naprosto nevhodný typ do partnerství. Pokud je vaše vyvolená tzv. citový sobec, pak se vlastně o partnerství ani nedá hovořit. Partnerský vztah je totiž oboustranný tok důvěry, emocí a citové podpory. V tomto případě ovšem vše proudí pouze od vás k ní a nic se vám nevrací nazpátek.

Tato žena myslí jen na sebe. Zajímají ji jen její vlastní starosti a problémy, k nimž vyžaduje vaši pomoc a podporu. Jakmile ale vy zmíníte nějakou svoji potíž či složitou situaci, nehne to s ní víc než jemný vánek s dobře rostlou lípou.

Na vzájemné naslouchání, pozornost a zájem můžete rovnou zapomenout. Rovněž nečekejte ohleduplnost, protože dotyčná se zaobírá jen svými vlastními potřebami a přáními. Pokud budete plánovat společný výlet, tak buď bude po jejím, nebo rovnou nikam nepojede. Tímto dává nepokrytě najevo, že jí je úplně jedno po čem toužíte vy a co by vám udělalo radost.

Výhodou u tohoto typu ženy je, že její sobeckost většinou můžete vysledovat hned od začátku randění. Zatímco „schopná“ zlatokopka se vám dokáže přizpůsobit, naladí se na vaši notu a bude vám dělat pomyšlení s vidinou budoucího zisku, sobecká holka bude vaše pocity a přání ignorovat hned od počátku - a to dokonce, i když do vás bude zamilovaná. Její myšlenkové nastavení totiž bude vždy preferovat jen její potřeby a vy, jakožto důvod její zamilovanosti, jste jen nástroj sloužící jí k vyvolávání těchto libých pocitů, nikoliv však nástroj v čemkoliv ji omezující.

C) VĚČNĚ UKŘIVDĚNÁ ŽENA

Začalo to už u jejích rodičů, kteří rozmazlovali její sourozence a ona musela všechno dělat za ně. Ve škole k ní byli učitelé také zpravidla nespravedliví, a jakmile spolužáci něco provedli, svedli to vždycky na ni. A tato nespravedlnost se s ní táhne celý život. Všichni její předchozí partneři ji zneužívali. Byli to budižkničemové, zatímco ona jim dělala služku. Nebo proutníci válející se s jinými ženskými, zatímco ona se starala doma o děti. Jo a mimochodem, naposledy ji zrovna dnes v restauraci přinesli špatně propečené brambory, takže musela vyčinit číšníkovi a představte si tu drzost - když ji vracel peníze za oběd, tak si u toho, netvor jeden, dovolil kysele se šklebit!

Takovéto ženě velice snadno naletíte. Ona totiž nic nehraje. Věří každé větě, každému slovu, každé čárce, kterou vám říká. Je skálopevně přesvědčena, že se svatozář nad její hlavou blyští neposkvrněným zlatavým tónem, jen prostě zrovna všichni její dosavadní partneři byli barvoslepí. Když ji posloucháte, vůbec nechápete, jak mohla mít tak hodná ženská s tak laskavým srdcem v životě tolik smůly. Mnoho mužů má v sobě vůči takovéto ženě ochranitelský pud. Chce ji učinit šťastnou. Chce, aby konečně poznala takovou vlídnost světa, jakou si bezesporu zaslouží.

Až vám tyto myšlenky vytanou v mysli, zatřeste pořádně hlavou. Vzpomeňte si znovu na zlaté pravidlo partnerství: Každý má takového partnera, jakého si zaslouží. Čili, co se jí v dosavadních partnerstvích dělo, mělo pokaždé svůj důvod. Protože vězte, že pokud na toto zapomenete, budete velice pravděpodobně po nějaké době v pytli oněch budižkničemů a proutníků, o kterých vám na začátku vztahu vyprávěla a které jste tenkrát považoval za nefalšované potomky Satanovi :).

Jelikož tyto ženy jsou upřímně přesvědčeny o své pravdě a neumí opustit minulost, nezřídka bývá rozchod s nimi pro muže právě tím nejpekelnějším a nejúděsnějším. Počítat můžete se záštiplnými schválnostmi stejně jako s tím, že její přesvědčivě ukřivděný proslov ke každému, koho potká, z vás v očích veřejnosti udělá morálního odpadlíka, jemuž by ani samotný Lucifer ruku nepodal.

D) PORCELÁNOVÁ PANENKA

Bojí se slunce, bojí se deště, bojí se i rychlejšího pohybu.

Tento typ ženy vás nenechá na pochybách, že právě vy jste to silnější pohlaví, které bylo zrozeno k tomu ji chránit a opečovávat. Opravdu ve vás doslova vyvolává vidinu, že je jen křehkým poupátkem ve větru se třesoucím. Bez vás ji odnese silný severák a ona bude vydána napospas osudu. Pro muže bývá pocit, že je pro někoho potřebný a nenahraditelný, častokrát naplněním jeho představ o partnerství.

Avšak pouze do času. Partnerství není vztah otce a nemohoucí dcery. Všichni jsme dospělí lidé a měli bychom být schopni žít svůj vlastní život a nebýt notoricky emočně fixovaní na kohokoliv jiného. Partner má být tím, kdo náš život povýší o pocit duševního souznění a harmonie, nikoliv někdo, bez něhož nebudeme schopni dýchat a přijímat potravu.

Starat se o takovouto nevyzrálou osobnost je neskutečná psychická zátěž, která z člověka pomalu a jistě vysává energii a životní sílu. A to si představte, že byste spolu měli děti. Jako matka bude přehnaně úzkostlivá, unylá a bez vlastního názoru na výchovu. Hodně špatný vklad dětem do života.

E) NEUTUCHAJÍCÍ KRITIČKA

Při prvotním randění a vzájemném poznávání vás otevřeně kritizovat logicky nebude. Každý se ze začátku dělá lepším než je, aby potenciálního partnera neodradil. Ale její sklony k věčné nespokojenosti lze vypozorovat z velkých plánů do budoucna.

Příklady:

Řeknete jí, co děláte za práci. A její odpověď zní ve smyslu „No to není moc vysoká pozice, ty máš na víc. Uděláš si školu a za pár let budeš u vás v podniku přinejmenším zástupcem.“

Mnohdy má na ženu hodně velké znalosti o mužském světě. Když uvidí, jakým vozem jste přijel, tak řekne: „Koukám, že nemáš moc silný auto. To i já mám víc koní pod kapotou než ty. Kdy si koupíš novější řadu tohoto modelu?“

Taková kritická žena vás nikdy nebude považovat za úplně rovnocenného partnera. Vždy se jí na vás bude něco nelíbit. Vždy si bude myslet, že jste něco mohl udělat lépe. Navíc s postupujícím časem se bude její nespokojenost ve vztahu zvyšovat a averze k vaší nedokonalosti narůstat.

Výběr kvalitního partnera není záležitost, která by se dala pořídit rychlostí výběru nových ponožek. Kromě fyzické přitažlivosti a příslovečné CHEMIE je nezbytné u vaší půvabné společnice zjistit především hlavní životní hodnoty. Pokud ty se nebudou shodovat s vašimi, čeká vás v budoucnu ve vztahu disharmonie, kterou nezachrání ani armáda manželských poradců.

O nevhodných typech mužských partnerů se dočtete v tomto článku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz