Hlavní obsah
Zdraví

Naše tvář nikdy nelže - je pravdivým svědectvím našeho zdraví a štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Kopecký/pixabay.com

Tvář nelže

O očích se říká, že jsou zrcadlem naší duše a je to bezpochyby pravda. Stejně tak neomylně o nás ale hovoří celá naše tvář.

Článek

Co o nás říká tvář

Tvář je celistvým odrazem našeho životního příběhu a naší duše.

  • Suchá pleť. Znamená, že dotyčnému chybí pozitivní emoce a hřejivé lidské slovo. Tento člověk nemá důvěru v lidi, připadá si zneuznán a podceňován. Měl by zapracovat na své sebehodnotě (sebelásce) a zvýšit sebedůvěru tím, že se bude věnovat činnostem, v nichž se mu daří a v nichž je nadprůměrný. Měl by přenastavit svoji mysl a vnímat krásné a optimistické stránky života.
  • Mastná pleť. Mají ji příliš velcí požitkáři a materialisté. Nejenže holdují tučnému či sladkému jídlu, ale zároveň se vyžívají v povrchních věcech a snaží se uspokojit svou nenaplněnou potřebu po lásce a štěstí lacinými nákupy - přestože zboží zrovna laciné být nemusí :). Muži si dělají krátkodobou radost pořizováním značkové elektroniky a nářadí, ženy zase neustálým vybíráním oblečení, obuvi a nošením kýčovitých řetízků a náramků.
  • Bledá pleť. Malá vitalita a malá odolnost vůči stresu. Většinou je doprovázena i nízkým tlakem. Jedná se o submisivního člověka utlačovaného dominantním partnerem, jenž mu (nebo jí) nedá dýchat.
  • Hodně vrásčité čelo - s nepravidelnými vráskami. Vrásky jsou odrazem tenkého střeva, což znamená, že dotyčný vše příliš rozpitvává, analyzuje a zatěžuje se minulostí.
  • Dvě svislé vrásky vedoucí od kořene nosu do čela. Tento "prodloužený kořen nosu" značí, že je člověk zatvrzelý, neústupný a věčně nespokojený. Hledá na všem problémy a nic mu není dost dobré. Při jednání s lidmi je permanentně negativní a oponující, cokoliv mu řeknete tak automaticky vyvolá jeho (nebo její) nesouhlas. Odporuje bez přemýšlení, ze zvyku, protože má tento toxický myšlenkový vzorec hluboko zakódovaný a nechce s ním nic dělat. Často je to člověk zastávající vedoucí pozici. Mít takového muže či ženu nad sebou v práci není žádný med...a mít je doma může sice občasně medovou selanku připomínat, ovšem řádně okořeněnou pepřem, křenem a čilim :).
  • Vodorovné vrásky nad kořenem nosu. Pokud má pro změnu vrásky vodorovně, signalizuje to jedince, který si není jistý svými emocemi. Bojí se oddat pozitivním emocím jako je láska, přátelství a vděčnost. Opět to vzniká z nedůvěry a opatrnosti k lidem, jež si připustit blízko k tělu znamená riskovat vlastní zranitelnost.
  • Tmavě modré, fialové nebo černé kruhy pod očima. V těchto místech se odráží stav našich ledvin = z duchovního hlediska partnerství. Nezdravá barva je dokladem problematického přístupu k těm nejbližším (partnerům, rodičům, dětem, důvěrným přátelům). Jejich majitel by měl zapracovat na toleranci, velkorysosti a dát svým milovaným více svobody a volnosti.
  • Vřídky kolem úst. Ústa jsou analogií pohlavních orgánů, znečištěná pleť v jejich okolí tedy představuje nutnost pročištění pohlavních orgánů a pročištění oblasti pánve.
  • Oči

Zánět spojivek. Vnějším zánětlivým onemocněním se projevuje vnitřní konflikt. Zhorší-li se nám tímto způsobem zrak, znamená to, že se ve vnějším světě děje něco, na co se nechceme dívat. Nutností je začít se více soustředit na krásy, které život přináší.

Uslzené oči. Představují vnitřní pláč vzniklý v podvědomí z potlačených starých křivd, zrad a zklamání. Tento duševní proud slz je zapotřebí vyřešit tím, že obrátíme pozornost ke svým emocím a najdeme v minulosti spouštěč, kvůli němuž slzy proléváme.

Suché oči. Toto naopak značí zploštělé emoce, citové ustrnutí. Tento citový chlad a životní mdlost lze vyléčit jen opětovným prožíváním emocí, a to jak pozitivních (radost, štěstí), tak negativních (smutek, bolest).

Barvoslepost. Pokud má člověk zdravé všechny tři typy čípků v oku (RGB = red, green, blue) a přesto pořádně barvy nevidí, musí si také začít více všímat krás světa. Je to totiž dokladem toho, že přestal vnímat pestrost a rozmanitost života.

Krátkozrakost. Dotyčný se zatvrzele soustředí jen na blízké okolí a bojí se dívat do dálky. Je mu jasné, že jeho současné činy v budoucnu nic dobrého nepřinesou. Týká se většinou mladších lidí.

Dalekozrakost. Tady se naopak nechce zaobírat neuspokojivou přítomností a raději soustřední svůj pohled do nadějnější budoucnosti. U starších lidí také může značit větší odstup od věcí.

Šilhání. Je dokladem nerozhodnosti, jedinec se nevyzná ani v okolí, ani v sobě. Neví čemu a komu může věřit. Neví, kterou cestou se má dát. Neví, kterým směrem se má dívat. Je potřeba se uklidnit, najít si prostor na ujasnění vlastních myšlenek a vytvoření vlastního názoru. Potom teprve může vyslechnout názory ostatních a zamyslet se nad nimi.

Tiky. Vznikají z nejistoty a ze vztahovačnosti - člověk má pocit, že ho pořád někdo sleduje. Opět je zapotřebí se uklidnit a zpomalit myšlenky. Potom se v klidu může rozhlédnout se po okolí a zjistí, že nikde není nikdo, kdo by z něho „oči nespustil“.

Naše tvář nikdy nelže. Neomylně nám říká, jak zdravý a šťastný život vedeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz