Hlavní obsah
Umění a zábava

Bez Suchýho února bude líp!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Čechová

Od prvního února se z části vašich přátel stanou abstinující „suchaři“. Jak na ně? Inspirujte se u Andreje Babiše.

Článek

Už se to zase blíží. Někteří vaši přátelé začnou odolávat pozváním na drink.

Je tedy nejvyšší čas připravit si argumenty, kterými je nejen nahlodáte, ale dokonce přesvědčíte o tom, že pít, jak je rok dlouhý, je nejen normální, ale i prospěšné.

Text, který vám pomůže přesvědčit novoabstinenty, je totiž inspirován hesly a citáty úspěšného krizového manažera a jeho nejlepších marketérů. Marketérů, kteří se nezaklínají falešnou morálkou, a právě proto odvádějí tu nejlepší práci.

Pojďme si tedy projít mistrovské odpovědi na důvody vašich přátel.

1. Vyzkouším si, jestli zvládnu být 28 dní bez alkoholu

Nesmysl. Tahle provládní pseudoakce je pro alkoholiky a závisláky, tvrďte jim. Je to všechno jenom kampaň. Vy jste úplně v pohodě.

A kampaň jsou mimochodem i řeči o tom, že u nás pije rizikově 1,6 milionů lidí. Léčí se jich jenom 25 tisíc, takže je všechno v nejlepším pořádku.

2. Chci prospět svému tělu

Jako za měsíc? Co se asi stane za jediný měsíc? Víte, jak dlouho se jedů zbavovala třeba Bečva? Víc než sedm měsíců! Sorry jako!

3. Chci mít měsíc čistou hlavu

Čistou hlavu? A to je jako co? Chcete mít čistou hlavu jenom proto, abyste zjistili, že za pochlastávání bylo líp?!

4. Chci ušetřit nějaké peníze

Teď, když je taková šílená inflace? Nešetřit, ale utrácet! Naše vláda taky přeřadila na nejvyšší rychlost zadlužování v Evropě. Ale jen proto, že paní Schillerová si půjčovala do zásoby - a za levno! Dělejte to chytře, tak jako ona!

5. Potřebuju trochu zhubnout, abstinence mi pomůže

Ne! Nenechte se zavléct do války proti vlastním tukům! Nebuďte voják, ale diplomat a zkuste s nimi vyjednávat. Třeba zmizí samy od sebe.

6. Chci na sebe být hrdý. Chápete? Jako, že to dokážu!

Proč byste měl jako něco někomu dokazovat? Opravdoví lídři se přece poznají už na pískovišti. Znáte lopatkovou teorii? Čtyřletý děti si hrají na pískovišti s lopatkou. A ty geneticky daný lídři mlátí lopatkou ty ostatní, co sedí v rohu. A tak je to celej život za každýho režimu. Buď to v sobě máte nebo ne, takže nemusíte nic testovat!

7. Prý budu mít bez alkoholu lepší spánek

Nesmysl. Na co spánek? Stačí ho málo, čím míň, tím líp. A o čem sním, když náhodou spím, to radši nechtějte vědět.

8. Potřebuju víc energie, pití mi ji bere

Za nedostatek energie nemůže alkohol, ale Fiala. To ví dneska každé malé dítě.

9. Pití prý způsobuje sedm druhů rakoviny

Je to smutný, že zemřelo spoustu mrtvých, nechci to relativizovat. Ale Česko pandemii rakoviny zvládá, a věřte, že zase budeme Best in Cancer, protože stát zanedlouho převezme osvědčený krizový manažer. Takže není třeba se jakkoliv omezovat. Jo a - kdyby se to zase zvrtlo, zavedeme prohibici.

10. Nechci, aby moje pití dopadalo na mé vztahy a rodinu

Běžte z hospody rovnou k Jezulátku. Do kostela mají přístup i vrazi, pijani a rozvraceči rodin. Pokorně se mu pokloňte a uvidíte, že to funguje! Vaše svědomí ohledně trýznění vlastní rodiny bude zase čisté! A zítra to můžeme roztočit znovu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz